Kayseri'de kriz çözülemiyor!

Kayseri'de inşaat ve tadilat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı iş yaptırmak isteyen vatandaşları zor durumda bırakıyor. Ustaların gereğinden fazla ücret istemesi maliyetlerin artmasına sebep oluyor. Peki ne olacak bu hal? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de kriz çözülemiyor!

Kayseri'deki usta sıkıntısı bir türlü aşılamıyor. Kentteki mevcut ustalar değerinden fazla ücret talep ederken değerinde fiyat biçen ve işini iyi yapan usta bulmak adeta samanlıkta iğne aramaya benzer oldu. Bu durum Kayserilileri endişelendirirken sektördeki maliyetlerin de artmasına sebep oluyor.

Kayseri'de inşaat ve tadilat sektöründe ciddi bir usta sıkıntısı yaşanıyor. Şehirde ev, ofis yenilemek veya inşaat yaptırmak isteyen vatadndaşlar usta bulmakta zorlanırken, mevcut ustaların da yüksek ücret talepleriyle karşılaşıyor. Bu durum, Kayseri'deki birçok kişiyi endişelendiriyor ve sektörde maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Kayseri'de kriz çözülemiyor!

Özellikle kentsel dönüşüm projeleri ve bireysel tadilat taleplerinin arttığı bu dönemde, usta bulamayan birçok vatandaş işlerini ertelemek zorunda kalıyor. Usta bulabilenler ise karşılaştıkları yüksek ücret talepleri nedeniyle bütçelerini zorlamak durumunda kalıyor. Bu durum şehirdeki ekonomik dengeyi olumsuz yönde etkiliyor.

Usta değişimi!

Kayseri'de usta krizi hem vatandaşları hem de sektördeki işletmeleri zora sokarken çözüm arayışları da sürüyor. İşi kabul etmeyen veya yüksek ücret isteyen vatandaşların yanı sıra yabancı uyruklu ustalar daha uygun maliyete iş yapıyor. Bu durum ile birlikte vatandaşların genellikle otomobil, inşaat veya sağlık alanındaki yabancı uyruklu esnaflara yönelmesi şaşırtmıyor.