Kayseri'de Kurayla Belirlenecek!

Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci şubeleri ve öğretmen atamaları artık farklı bir sistemle belirlenecek. Bu sürpriz gelişme, tüm velilerin dikkatini çekmiş durumda. Sistemin nasıl işleyeceği ve sürecin ayrıntıları ise netleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Kayseri'de Kurayla Belirlenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirleneceğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak, gerekli işlemlerin yapılması yönünde bir yazı gönderildi.

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinde yer alan hükümlere dikkat çekildi. Bu maddede, ilkokula kayıt yaptıran öğrencilerin sınıflarının ve öğretmenlerinin kura yöntemiyle e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği, sınıf değişikliklerinin ise sadece velinin yazılı talebi ve rehberlik hizmetlerinin hazırlayacağı raporla bir defaya mahsus olarak yapılabileceği ifade ediliyor. Aynı şekilde, ortaokul ve imam hatip ortaokullarına ait şubeler de yine e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek.

Kayseri'de Kurayla Belirlenecek!

İlkokul ve ortaokulların ilk sınıflarına yapılan kayıtlar veya bu sınıflara geçiş yapan öğrencilerin şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenme işlemlerinin, 'Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine' ilişkin Yönerge hükümlerine göre yürütüleceği belirtildi. Ayrıca, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen kura ile 1. sınıfların şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği vurgulandı.

Yönetmelik ve Yönergeye azami özen gösterilerek yapılan iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması gerektiği bildirildi.