Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Bu Kurallara Uymayanlara Ceza Kesilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı'na yönelik kurban kesimi hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemeleri içeren bir tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Tebliğde kurban satış ve kesim yerlerine ilişkin kurallar ve uymayanlara verilecek para cezaları da yer aldı. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Bu Kurallara Uymayanlara Ceza Kesilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'na yönelik kurban kesimi hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemeleri içeren bir tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan tebliğde, kurban satış ve kesim yerlerine ilişkin kurallar ve bu kurallara uymayanlara verilecek para cezaları da detaylı bir şekilde yer aldı.

Kayseri'de Kurban Bayramı'nda Bu Kurallara Uymayanlara Ceza Kesilecek

Bu yıl Kurban Bayramı, 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geliyor. Kurbanlık hayvan satışları bu dönemde hız kazanırken, hem kurbanlık hayvanların kalitesine hem de kesim ücretlerine dikkat ediliyor. Çeşitli bölgelerde kurbanlık hayvan satış yerleri ve kesim ücretleri araştırılmaya başlandı.

20 saatlik eğitim verilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı tebliğe göre, kurban satış ve kesim yerleri 1 ay önceden hazır hale getirilecek. Ayrıca Halk Eğitim Merkezlerinde 20 saatlik kurban kesim elemanı kursları düzenlenecek ve kesim yerlerinde görev alacak kişilere kasaplık belgesi, kurban kesim elemanı kurslarından alınan belge ve hijyen eğitimi belgesi şartı getirilecek.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ‘Tarım Cebimde’ uygulaması ile kurbanlık hayvanların küpe numaralarını sorgulatarak, yaşından cinsine kadar tüm bilgilere erişebilecekler. 

Kurban kesim yerlerinde yasaklara uymayanlara verilecek cezalar ise şöyle;

Uygunsuz barınma koşulları: 2 bin 405 TL
Uygunsuz yerde kesim: 4 bin 810 TL
Kesime aykırı hareket edenler:  10 bin 101 TL
Atıklarını toprağa gömenler: 464 bin 585 TL