Kayseri'de kuru pasta dönemi sona erdi, business class tekrar geldi

Türkiye'nin ekonomik krizden çıkış planı olarak devreye sokulan tasarruf tedbirlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Organizasyonlarda ikram edilen kuru pasta dönemi sona erdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de kuru pasta dönemi sona erdi, business class tekrar geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ekonomik krizden çıkış planı olarak devreye sokulan ‘tasarruf tedbirleri’nde önemli bir değişiklik yapıldı. Organizasyonlarda yemek ikramı ve iş seyahatlerinde ekonomi sınıfı zorunluluğu kaldırıldı. Böylece kuru pasta dönemi sona erdi, yemek ve business class uçuşlar geri geldi.

İhracatçıların tepki gösterdiği iddia edildi

Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde, tasarruf tedbirleri özellikle iş dünyasında tartışmalara yol açtığı öne sürüldü. Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine iletilen tedbirler, kaynakların etkili ve verimli kullanılması amacıyla organizasyonlarda sadece kuru pasta ikramı yapılması ve seyahatlerde ekonomi sınıfı kullanılmasını öngörüyordu. Ancak ihracatçıların bu kararlara yönelik tepki gösterdiği iddia edildi.

Yemek ve business class serbest

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle birlikte, organizasyonlarda yemek ikramı ve iş seyahatlerinde business class kullanımı yeniden mümkün hale geldi. Daha önce sadece çay, kahve, meşrubat ve kuru pasta gibi ikramların yapılmasına izin verilen organizasyonlarda, artık yemek servisi de yapılabilecek. Ayrıca, seyahatlerde ekonomi sınıfı yerine business class bilet kullanma zorunluluğu da kaldırıldı.