Kayseri'de Meclis Karıştı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplam 82 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ile CHP'li meclis üyesi Mustafa Çalıksoy arasında yaşanan tartışma dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Meclis Karıştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis toplantısında, gündemin 77. maddesi tartışılırken söz alan Osman Koç, Tomarza Çulha ve çevresindeki birkaç köyde yaşanan sel felaketinden bahsederek yolların kötü durumda olduğunu ve insanların yürümekte zorluk çektiğini belirtti. Koç, 'Oraya araba ver, buraya araba ver. Asli görevimize dönelim lütfen. Onun için bu maddeye karşı çıkıyoruz. Asli görevimize dönelim’ diyerek gündemdeki maddeye karşı çıktı. Bunun üzerine Başkan Memduh Büyükkılıç, maddenin cenaze aracı ile ilgili olduğunu ifade etti. Koç ise, bunun net bir şekilde belirtilmesi gerektiğini söyleyerek ‘o zaman böyle belirtilsin’ dedi.

CHP’li Mustafa Çalıksoy ise Koç’un bu eleştirilerini doğru bulmadığını ifade etti. Bunun üzerine Koç, ‘Biz yöntemimizi belirleriz’ diyerek Çalıksoy'a tepki gösterdi. Çalıksoy, bu konuşmanın yanlış olduğunu ve konunun kapatılmasını istedi. Ancak Koç, Çulha yollarının kötü durumda olduğunu ve kaynakların gereksiz yere harcandığını vurgulayarak eleştirilerini sürdürdü.

Yaşanan tartışmaların ardından yapılan oylamada cemevine tahsis edilecek cenaze aracı İyi Partililerin ve İHH’ya verilecek otobüs, İyi Parti ve CHP’li meclis üyelerinin karşı oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.