Kayseri'de mezarlıktan zorla çaldılar: Sosyal medyadan ilan verdiler!

Kayseri'de Erkilet semtindeki mezarlıkta şaşırtan bir hırsızlık olayı yaşandı. Vatandaş ilan verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de mezarlıktan zorla çaldılar: Sosyal medyadan ilan verdiler!

Kayseri Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı'nda hırsızlık yapıldı. Babasının mezarından hırsızlık yapıldığını belirten vatandaş sosyal medydan çağrı yaptı.

Bir vatandaş Bülbülpınarı Mezarlığı'nda babasının mezarının başında bulunan tesbihin çalındığını söyledi. Maneviyatının büyük olduğunu belirten vatandaş sosyal medyadan tesbihi alanların geri getirmesi için çağrıda bulundu.

Kayseri'de sosyal medya haber hesaplarından yapılan paylaşımda Vatandaş, ''Burası Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı. Babamın mezarı başına tesbihini bırakmıştım fakat birisi, maneviyatı büyük olan tesbihi mezarı zorlayarak çalmış. Her kim aldıysa rica ediyorum geri getirsin.'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki mezarlıklar son zamanlarda ürkütücü olaylara tanıklık ediyor. Örneğin, Kayseri esnafının sevilen simalarından biri olan Fehmi Lüp, 9 Ekim 2023 sabahı mezarlıkta kalbinden bıçaklanmış halde ölü bulunmuştu. Şehrin dört bir yanında büyük üzüntü yaratan bu acı haberin ardından, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Ancak aradan geçen 312 gün boyunca olayın üzerindeki sır perdesi aralanamadı.

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Altınoluk Mahallesinde bulunan Asri Mezarlıkta da bir aracın ve yayanın karıştığı kaza meydana gelmiş 4. kapıda gerçekleşen olayda bir araç tekerlekli sandalyede bulunan bir çocuğa çarpmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmişti.

Kentte gerçekleşen bir başka mezarlık olayında Talas Harrman Mahallesi’nde 4 aylık olduğu tahmin edilen cenin bulundu. Cemil Baba Mezarlığı’nda meydana gelen olayda, cenini fark eden görevli durumu yetkililere bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 4 aylık olduğu tahmin edilen cenin incelenmek üzere adli tıp kurumuna götürüldü.