Kayseri'de Milyonlar Böyle Uçuyor!

Çocukların eğlenmesi için satın alınan o ürünün kullanım ömrü çok kısa sürüyor. Evlilik partilerinde, organizasyonlarda da sıklıkla kullanılan bu ürün genellikle gökyüzünde kaybolup gidiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Milyonlar Böyle Uçuyor!

Yaz ayının gelmesiyle birlikte insanların sokaklarda geçirdiği zaman diliminde artış meydana geliyor. Özellikle çocuk oyun alanlarında, etkinliklerde, organizasyonlarda sıkça kullanılan helyumlu balonların birçoğunun sonu; gökyüzüne uçup kaybolmasıyla bitiyor. 

Kayseri'de Milyonlar Böyle Uçuyor!Helyum, renksiz ve kokusuz bir gaz olup, evrende bol miktarda bulunan bir elementtir. Günlük yaşamda ise en yaygın olarak helyumlu uçan balonlar şeklinde biliniyor. Helyum balonları çocuklar için eğlenceli ve keyifli vakit geçirmenin yanı sıra evlenme teklifleri, kutlamalar, etkinlikler, cinsiyet partileri gibi birçok alanda karşımıza çıkıyor. 

Kayseri'de Milyonlar Böyle Uçuyor!Birçoğu kutlamalarda aynı anda sadece gökyüzüne bırakılmak için temin edilirken, oyun alanlarında düğün salonlarında ise çocukların ailelere ısrar etmeleri sonucu mecburen satın alınıyor. Çocuklar oynadığı bu balonları ellerinden kaçırırken, bazı zamanlarda da satıcılar kazayla balonları toplu olarak ellerinden kaçırabiliyor.

Şekline ve helyum kalitesine göre fiyatları değişse de en uygunu balonun fiyatı 50 liradan başlıyor. Her yıl binlerce balon gökyüzüne kaçıyor.

Gökyüzüne uçan balonlar, helyum gazından dolayı atmosfere zarar verebiliyor ve bu balonlar patladığında doğaya düşen plastik ve diğer zararlı maddeler çevre kirliliğine yol açabiliyor.