Kayseri'de O Hizmete Keyfi Zam!

Kayseri'de 9 Eylül Pazartesi itibarıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı ve bin 134 okulda eğitim gören yaklaşık 320 bin öğrenci ders başı yaptı, Ancak Kayseri'de servis ücretlerinde yapılan zamlarda anlaşmaya varılamadı ve birçok veli mağdur oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de O Hizmete Keyfi Zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de bin 134 okulda eğitim gören yaklaşık 320 bin öğrenci ders başı yaptı, Ancak eğitim yılının başlamasıyla birlikte servis ücretlerinde yaşanan anlaşmazlıklar ve zamlar, birçok veliyi mağdur etti. 

Kayseri'de O Hizmete Keyfi Zam!

Sabah saatlerinde trafik kitlendi

Öğrencilerin sabahın erken saatlerinde okula gitmeleri, şehir genelinde trafik sıkışıklığına yol açtı. Özellikle öğrenci servislerinin yoğun bir şekilde çalışmaya başlaması, servis ücretlerinde dikkat çeken bir artışı gündeme getirdi. Kayseri'de öğrenci servis ücretlerinde bu yıl önemli bir artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında, servis ücretlerinde yüzde 37,5 oranında bir artış söz konusu oldu.

Resmi tariflere uyulmadı

1. Bölge 0-5 kilometre arası aylık bin 650 TL, 2. Bölge 0-10 kilometre arası aylık bin 775 TL, 3. Bölge 0-20 kilometre arası aylık bin 870 TL, 4. Bölge 0-30 kilometre arası 2 bin 180 TL olarak belirlendi. Buna ek olarak rehber öğretmen ücreti 570 TL olarak belirlenmişken, ev ve okul arası mesafe 30 kilometreden daha uzak olan öğrenciler için kilometre başına 35 TL ek ücret alınacak.

Ancak, resmi tarifelere rağmen bazı servisçilerin keyfi zamlar yaptığı, bazı servis şoförlerinin ise uzaklık, ters yön gibi gerekçelerle ek ücret talep ettiği öğrenildi. Bu durum, birçok veli arasında memnuniyetsizlik yarattı.