Kayseri'de o İlçeye TOKİ müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde TOKİ tarafından 1.500 konut inşa edilecek. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, konut sıkıntısını çözmek amacıyla bu projeyi duyurdu. TOKİ Yahyalı projesi nereye yapılacak? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de o İlçeye TOKİ müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

Kayseri’nin Yahyalı ilçesine TOKİ yapılacak. Müjdeli haberi Başkan Esat Öztürk, yerinde gösterdi.

Öztürk: Kaybedecek bir günümüz bile yok

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, müjdeli haberi yerinde verdi. Öztürk, 'Güzel bir müjdeyi paylaşmak üzere şu anda 75. Gün Mahallemizde, mera vasfında olan ve TOKİ olarak inşallah inşa edeceğimiz bir yerdeyiz. Hemşehrilerimize buradan seslenmek istiyorum. Yahyalı’da gerçekten konut sıkıntısı yaşandığı herkesin malumu. Ama çözüm de elbette belediyemizde. İnşallah bu adımla konut sorununu gündemimize taşımış olduk. Geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanan belediye meclisimizde bu konuyu görüştük çünkü zaman bizim için çok değerli, kaybedecek bir günümüz bile yok' dedi.

Kayseri'de o İlçeye TOKİ müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

'Şimdiden hayırlı olsun diyorum'

Başkan Öztürk, 30 hektarlık alanda 1.500 konut yapmayı planladıklarını belirterek, 'Bulunduğumuz bu mevkide, TOKİ aracılığıyla 30 hektarlık alanda 1.500 konut inşa etmeyi planlıyoruz. Bu projeyle, Yahyalı’daki konut ihtiyacını büyük ölçüde rahatlatmayı hedefliyoruz. Daha önce Fevzi Çakmak Mahallesi’nde TOKİ projesi için iki kez başvuru yapmamıza rağmen yeterli talep gelmediği için proje hayata geçirilemedi. Ancak bu kez, bu 30 hektarlık alanda 1.500 konut yapmayı planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Burada gece gündüz ter döken ekibime, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze, meclis üyelerimize, Cumhur İttifakı İlçe Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten her zaman yanımızdalar, desteklerini esirgemiyorlar' diye konuştu

Kayseri'de o İlçeye TOKİ müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

'TOKİ ile ilgili süreci hızlandırmak için çalışıyoruz'

Öztürk, Yahyalı’daki kira ve konut sıkıntısına dikkat çekerek, '“Sayın Vekilimiz Bayar Özsoy ile birlikte konuyla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Dün de bu vesileyle Kayseri’deydik. TOKİ ile ilgili süreci hızlandırmak için çalışıyoruz. Halkımızın TOKİ’nin nereye yapılacağını merak ettiğini biliyorum. Bugün burada bu açıklamayı yaparak hemşehrilerimize projeyi anlatmak istedim. Bu bölge, Yeşilhisar, İncesu ve Develi ilçelerini görebileceğiniz harika bir manzaraya sahip. Burası gerçekten Yahyalı’ya ve TOKİ’ye çok yakışacak. Yahyalı’daki kira ve konut sıkıntısını biliyorum, bu proje bu sorunları büyük ölçüde hafifletecek.' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de o İlçeye TOKİ müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

Öztürk: Biz dedikodu değil, hizmet üretiyoruz

Başkan Öztürk, son olarak, 'Biz dedikodu değil, hizmet üretiyoruz. Zaten hemşehrilerimiz de bu hizmet anlayışıyla bizi üçüncü kez göreve getirdi. Onlara gönülden teşekkür ediyor, minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. İnşallah Yahyalı’ya yakışacak bir TOKİ projesi olacak. Herkese kazançlı, bereketli günler diliyorum. Allah kolaylık versin, dualarınızı bekliyorum' diyerek konuşmasını sonlandırdı.