Kayseri de o listede kendine yer buldu!

Türkiye'deki kentlerde kent içi raylı sistem verileri belli oldu. Railturkey.org sitesinin verilerine göre, Türkiye'de 12 kentte metro, hafif raylı sistem, tramvay, füniküler ve banliyö sistemlerinden en az biri kullanılıyor. Kayseri de bu listede yer aldı. Detaylar haberimizde…

Kayseri de o listede kendine yer buldu!

Kent içi raylı sistemler, şehir içi ulaşımda kullanılan tren, metro, tramvay ve banliyö hatlarından oluşan toplu taşıma sistemleridir. Bu sistemler genellikle yoğun nüfuslu şehirlerde trafik sıkışıklığını azaltmak, çevre dostu ulaşımı teşvik etmek ve şehir içi ulaşımı daha verimli hale getirmek amacıyla kullanılır. Kent içi raylı sistemlerin kolaylıkları ve avantajları oldukça fazladır. 

Railturkey.org sitesinin yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de halen 12 kentte metro, hafif raylı sistem, tramvay, füniküler ve banliyö sistemlerinden en az biri kullanılıyor. Kayseri de tramvay hatları ile bu listede kendine yer buldu.

Kayseri de o listede kendine yer buldu!

Raylı sistem kullanan iller; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Konya, Antalya, Gaziantep, Adana ve İzmit olarak sıralandı.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’da birden fazla tip raylı sistem kullanılırken, Adana’da sadece metro, kalan tüm şehirlerimizde ise (Eskişehir, Kayseri, Samsun, Konya, Antalya, Gaziantep, İzmit) sadece tramvay kullanılıyor.