Kayseri'de O Sebzenin Fiyatı Su'dan Ucuz Hale Geldi!

Kayseri'de kışlık hazırlıklar başladı, kışlık hazırlıkların başında ise Kayserili vatandaşların sıklıkla tercih ettiği, patlıcan, kapya biber, domates gibi ürünler geliyor. Patlıcanın fiyatını görenler ise adeta şaşkınlık yaşıyor.

Kayseri'de O Sebzenin Fiyatı Su'dan Ucuz Hale Geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk mutfağında önemli yeri olan patlıcanın fiyatında son günlerde önemli bir düşüş yaşanıyor. 500 ml pet şişedeki bir su 7,5 TL’den satılırken kilogram fiyatı 5 TL ye kadar düşen patlıcan, görenleri sudan ucuz dedirtiyor. Fiyatlar üreticiyi mağdur ederken tüketici patlıcan ile kışlık hazırlarına hız verdi.

Kayserili Yamula Patlıcanını Tercih Ediyor…

Kayseri genelinde patlıcan fiyatlarında kayda değer bir düşüş gözlemleniyor. Yamula patlıcanının pazarlardaki satış fiyatı 5-10 TL arasında değişkenlik gösterirken, Kemer Patlıcanın kilogram fiyatı 20-30 TL bandında seyrediyor. Kayserili vatandaşın tercihi ise Yamula Patlıcanından yana oluyor. 

30 Kilo Patlıcan Aldım!

Patlıcan fiyatlarındaki düşüş evde mutfağın yöneticisi olan kadınları da mutlu etti. Ev ekonomisini düşünen kadınlar uygun fiyatlı aldıkları patlıcanları közleme, fırınlama, kızartma gibi yöntemlerden geçirdikten sonra poşetliyor ve uzun süre derin dondurucuda saklayabiliyor.

Salı pazarından alışveriş yapmak için gelen bir ev hanımı vatandaş 30 Kg patlıcan aldığını belirterek şöyle konuştu '3 hafta önce kışlık patlıcan almıştım. Ama ben aldığımda fiyatı 20 liraydı şimdi komşularımla inşallah yeniden közleme yapacağız. Bir daha böyle uygun fiyatlı patlıcan bulabilir miyim bilmiyorum.' dedi.

Üretici Ne Diyor?

Üreticiler patlıcan fiyatlarının bu denli düşük seyrinin maliyetleri sübvanse etmesi konusunda yetersiz geldiğini ancak şu an piyasa şartlarında patlıcan fiyatlarının bu şekilde oluştuğuna değinerek, sezonun sonuna doğru patlıcan fiyatlarında artış yaşanabileceğini dolayısıyla kışlık patlıcan hazırlığı yapmak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğinin altını çizdi.

Patlıcan Nasıl Değerlendirilmeli?

Uygun fiyatlı patlıcan alarak kışın yemek için hazırlık yapan vatandaşların ilk tercihi ise közde pişirme yöntemi. Özellikle közlendikten sonra kabukları soyularak, parçalara bölünen patlıcanlar ağzı kitli torbalarda buzdolabında uzun süre saklanabiliyor. Kızartma yöntemide en çok tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Bütün halde veya parçalar halinde kızartılan patlıcanlar kış günlerinden üzerine yapılan domates sosu veya karnıyarık olarak tüketilebiliyor. 

Kayseri'de O Sebzenin Fiyatı Su'dan Ucuz Hale Geldi!

Kayseri Halinde Patlıcan Fiyatları Nasıl? 

Kayseri meyve sebze halinde ise Kemer Patlıcan 17-28 TL, Manisa Patlıcan 10-15 TL, Yamula Patlıcanı 5-10 TL arasındaki fiyatlardan alınıp satılıyor.