Kayseri'de Ocak Söndürecek Zam!

Kayseri'de tüp fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. Gelen zamlar sonrasında 'Ocaklar sönecek' yorumları yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Ocak Söndürecek Zam!

Kayseri’de tüp fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olacak şekilde zam geldi. Bu zamlar vatandaşı zor durumda bırakacak türden.

Eskisi kadar yoğun olmasa da Kayseri’de hala mutfak tüpü kullanan vatandaşlar bulunuyor. Özellikle yaz sezonunun başlaması ile birlikte bağ evlerinde mutfak tüpü yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanıyor. Evinde doğalgaz olmayan vatandaşlar ise mutfak tüpü kullanmak zorunda. Tüp fiyatlarına gelen yüzde 7 oranındaki zam, fiyatlara 50 TL olarak yansıdı. Gelen zamla birlikte 700 TL olan mutfak tüpü 750 TL’ye yükseldi.

Kayseri'de Ocak Söndürecek Zam!

Kayseri’de tüp satan bir firma ile yapılan görüşmede, bu zammın küçük tüplere de yansıdığı, fakat fiyat olarak 10 TL zammın birçok tüp firmasında yansımayacağı açıklandı. Küçük tüpler şu an  Kayseri'de 150 TL’den satılıyor. Firma yetkilisine bir mutfak tüpünün ne kadar gittiğini sorduğumuzda, 'Bu aileye göre değişiyor. 2 kişilik bir aile ise 3-4 ay gidebiliyor. 4-5 kişilik bir ailede, kalabalık misafirler de olduğu zaman bu süre 1-2 aya kadar düşüyor' ifadelerinde bulundu.