Kayseri'de Öğrenci Yurtlarında Kriz! Fiyatlar Uçuyor

Kayseri'de üniversiteye yeni başlayacak veya yeni dönemde farklı bir yer arayışına giren öğrenciler, yurt ve apart fiyatlarını araştırmaya başladı. Şehirde faaliyet gösteren yurtlar, devlet ve özel olmak üzere iki ana kategoriye ayrılıyor. Peki, yeterli oranda yurt var mı, ücretleri ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Öğrenci Yurtlarında Kriz! Fiyatlar Uçuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de üniversiteye yeni başlayacak veya yeni dönemde farklı bir yer arayışına giren öğrenciler, yurt ve apart fiyatlarını araştırmaya başladı. Kayseri'de faaliyet gösteren yurtlar, devlet ve özel olmak üzere iki ana kategoriye ayrılıyor. Devlet yurtları, dört farklı ücret tipine göre öğrencilere hizmet sunuyor. 

Kayseri'de Öğrenci Yurtlarında Kriz! Fiyatlar Uçuyor

Yurtta yemek kalitesi ön plana çıkıyor

Öğrenciler, konaklama seçimlerinde fiyatların yanı sıra, yemeklerin kalitesine ve genel konfora da büyük önem veriyor. Güvenli ve konforlu bir ortamda barınma imkânı arayan öğrenciler, yurtların sunduğu hizmetlerin detaylarına göre tercihlerini şekillendiriyor. Yurtlarda sunulan yemek hizmetlerinin iyi olması, öğrencilerin günlük yaşam konforunu etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Dört tip yurda, dört farklı ücret

Kayseri'deki devlet yurtları, öğrencilere dört farklı ücret tipine göre hizmet sunuyor. Birinci tip yurtlar, aylık 345 TL,  ikinci tip yurtlar: aylık 405 TL, üçüncü tip yurtlar: aylık 480 TL, dördüncü tip yurtlar: aylık 510 TL olarak belirlendi.

Apartlarda 10 bin TL’den başlıyor

Kayseri'de devlet ve özel yurtların yanı sıra öğrenci apartları da konaklama seçenekleri arasında yer alıyor. Devlet yurtları, öğrencilere uygun fiyatlarla konaklama sunarken, özel yurtlar ve apartlarda ise fiyatlar daha yüksek seviyelerde bulunuyor. Özel yurtlarda iki kişilik odalar en ucuz 5 bin TL iken, öğrenci apartlarında 4-5 kişilik daireler en ucuz 7 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, öğrenci apartlarında iki veya tek kişilik dairelerin fiyatları 10 bin TL'den başlıyor.

Pınarbaşı Yurdu: 136 erkek ve 136 kız olmak üzere toplam 272 öğrenci kapasiteli.
Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu: Toplam 1.704 öğrenci kapasitesine sahip.
Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu: 1.602 öğrenci kapasiteli.
Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu: 1.340 öğrenci kapasiteli.
Mustafa Asım Köksal Erkek Öğrenci Yurdu A Blok: 350 öğrenci kapasiteli.
Pertevniyal Sultan Kız Öğrenci Yurdu: 200 öğrenci kapasiteli.
Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu: 531 öğrenci kapasiteli.
Develi Öğrenci Yurdu: 460 kız ve 174 erkek olmak üzere toplam 634 öğrenci kapasiteli.
Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu: 429 öğrenci kapasiteli.
Hunat Hatun Öğrenci Yurdu: 1.327 öğrenci kapasiteli.
Seyyid Burhaneddin Öğrenci Yurdu: 668 öğrenci kapasiteli.

Toplam 8.879 öğrenci kapasiteli olan yurtlar, Kayseri'deki öğrenci sayısı göz önüne alındığında yetersiz kaldığı görüldü. Devlet yurtlarının uygun fiyatlı olması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor. Ancak devlet yurdu çıkmayan öğrenciler ise özel yurtlar ve apart daireler arayışına yöneliyor. Ancak, özel yurtların ve apartların yüksek fiyatları, öğrencilerin bütçelerini zorluyor.