Kayseri'de Öğrencilere Ev Kiralanıyor Mu?

Yeni eğitim dönemi başlamadan önce, birçok öğrenci öğrenim göreceği veya gitmek istediği şehirde kiralık ev arayışına girdi. Ancak Kayseri'de bulunan ev sahipleri evlerini herkese kiralamıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Öğrencilere Ev Kiralanıyor Mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim dönemi başlamadan önce, birçok öğrenci öğrenim göreceği veya gitmek istediği şehirde kiralık ev arayışına girdi. Ancak Kayseri'de ev sahiplerinin seçici tutumları, öğrencilerin konut bulma sürecini zorlaştırıyor. Kayseri'de bulunan birçok ev sahibi, evlerini herkese kiralamıyor. Özellikle öğrenciler, ev kiralama konusunda büyük zorluklar yaşıyor. 

Kayseri'de Öğrencilere Ev Kiralanıyor Mu?

Ayrıca Temmuz ayı itibariyle yürürlükten kalkan yüzde 25 zam sınırı, kiracıların uygun fiyatlı ev arayışını daha da zorlaştırdı. Sınırın kalkmasının ardından kira artışları eskiden olduğu gibi 12 aylık ortalama enflasyon üzerinden hesaplanacak. Bu durum, özellikle öğrenciler için yeni dönemde ciddi bir mali yük oluşturacak.

Memur ve Evli Çifte Öncelik Tanınıyor

Kayseri'de, özellikle öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Talas İlçesi, öğrenciler tarafından rağbet görüyor. Ancak, bu bölgede birçok ev sahibi, evlerini herkese kiralamıyor. Bazı ev sahipleri sadece memurlara veya evli çiftlere ev kiralamayı tercih ederken, bekâr insanlara ve öğrencilere ev kiralamak istemiyor. Bunun yanı sıra, bazı ev sahipleri sadece kız öğrencilere kiralama yapmayı tercih ediyor. Memurların düzenli maaş alıyor olması, ev sahiplerine güven veriyor ve kira ödemelerinde sorun yaşanmayacağını düşündükleri için bu kesime öncelik tanınıyor.

Ev Sahipleri Odayı Ev Fiyatına Kiralıyor

Özellikle öğrencilerden yüksek fiyatlar talep eden ev sahipleri, normal bir evin kirasını oda kirası olarak öğrencilere sunuyor. Örneğin, 3 odalı bir evin kirası 10 bin TL iken, bu evi öğrencilere odabaşına 7 bin TL'den kiralayarak toplamda 21 bin TL'lik bir gelir elde etmeyi amaçlıyor.