Kayseri'de öğretmenler imza topladılar!

Kayseri'de yaşayan emekli öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmek üzere imza topladılar. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de öğretmenler imza topladılar!

Kayseri'de yaşayan emekli öğretmenler, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören ve kapatılan Kayseri Öğretmenevi'nin yerine yeni bir yer tahsis edilmesi için harekete geçti. Öğretmenler, bu taleplerini desteklemek amacıyla topladıkları 267 imzayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sundu.

Kayseri'de öğretmenler imza topladılar!

Emekli öğretmen Ali Cenk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde grup adına yaptığı açıklamada, kapatılan Öğretmenevi'nin uzun süredir hizmet vermediğini belirterek, Kayseri’deki emekli ve aktif öğretmenlerin bu durumda büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Cenk, ‘Kayseri’de çalışan ve emekli olmuş 22 binin üzerinde öğretmen bulunuyor. Öğretmenevi kapandıktan sonra öğretmenlerin sosyal bir ortamda buluşabilecekleri, sohbet edebilecekleri bir yer kalmadı. Bu nedenle bir an önce bu ihtiyacın karşılanmasını istiyoruz’ dedi.

Kayseri'de öğretmenler imza topladılar!

Geçici çözüm önerileri sunuldu

Ali Cenk, yeni bir Öğretmenevi yapılana kadar emekli öğretmenlere geçici bir yer tahsis edilmesi gerektiğini vurguladı. Cenk, önerilerini şu sözlerle dile getirdi: ‘Emekli öğretmenlerimizin çoğu 65 yaş ve üzeri, dolayısıyla merkezi bir yerde, toplu taşıma ile kolayca ulaşabilecekleri bir yer talep ediyoruz. Önerilerimiz arasında Mimarsinan Parkı içindeki Kocasinan Belediyesi'ne ait bir yerin veya eski Defterdarlık binasının birinci ve ikinci katlarının tahsis edilmesi bulunuyor. Bu geçici çözüm, yeni bina yapılana kadar öğretmenlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacaktır.’

Kayseri'de öğretmenler imza topladılar!

Cenk, bu talepleri hem sendikalar hem de valilikle paylaştıklarını ve İl Milli Eğitim Müdürü ile de bu konuda görüşme gerçekleştirmek istediklerini belirtti.