Kayseri'de okul kıyafetlerinde fırsatçılık mı yapılıyor?

Kayseri'de okulların açılmasıyla birlikte satışlarına da başlanan okul kıyafetleri adeta cep yakıyor. Fiyatların bu kadar fazla olması ise akıllara 'Fırsatçılık mı yapılıyor?' sorusunu getiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de okul kıyafetlerinde fırsatçılık mı yapılıyor?

9 Eylül itibariyle 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Okulların açılmasıyla veliler kırtasiye ve okul kıyafeti alışverişlerini yaptı ancak piyasadaki fiyatların aşırı yüksek olması velilerde ‘Esnaflar ağız birliği mi yapıyor?’ şüphesini oluşturdu. Dudak uçuklatan fiyatlar velilerde fırsatçılık yapıldığını düşündürüyor.

Kayseri'de okul kıyafetlerinde fırsatçılık mı yapılıyor?

Okula başlayan çocuğu için kıyafet almaya çıkan bir velinin yazlık tişört, kışlık bluz, pantolon ve süveter alması gerekiyor.

Toplamda 2 bin 500 TL’yi bulan alışveriş tutarları velilerin belini büküyor. Bunlara yaklaşık 2 bin TL’yi bulan kırtasiye tutarları da eklenince vatandaşlar işin içinden çıkamaz hale geliyor.

Veliler okullar açılmadan önceki fiyatlarla okulların açılmasına yakın afaki artış gösteren fiyatlara tepki göstererek, durumun fırsata çevrildiğini belirtiyor. Esnafların ağız birliği yaptığını da iddia eden veliler esnafları vicdanlı olmaya davet ediyor.