Kayseri'de okullar açıldı – Köpek sorunu yeniden ortaya çıktı!

9 Eylül itibariyle okulların açılmasının ardından uzun zamandır tartışılan köpek sorunu yeniden ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de okullar açıldı – Köpek sorunu yeniden ortaya çıktı!

81 ilde 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı başladı. Kayseri’de de tüm okullarda gerekli hazırlıklar tamamlandı, Emniyet Müdürlüğü de gerekli güvenlik önlemlerini gözden geçirdi. Ancak uzun zamandır tartışılan köpek sorunu yeniden ortaya çıktı. 

Başıboş köpekler toplansın!

Kayseri’de eğitim gören 320 bin öğrencinin sağlıklı bir şekilde başlamaları için gözler sokaklara çevrildi. Başıboş ve saldırgan sokak köpekleri yüzünden pek çok çocuğumuzun canı yandı, yanmaya da devam ediyor.

Kayseri’de de dün okulların açılmasının ardından çocuklarını okula gönderecek olan veliler çocuklarının saldırıya uğramasından tedirgin olduğunu söylüyor.

Kayseri il genelinde okullarda eğitim gören öğrenciler, başıboş sokak köpekleri nedeniyle okula korkuyla gidip geliyor. 

Kayserililer Hacılar olayını unutamıyor!

Kayseri’de, lise öğrencileri Mehmet Özer (14) ve Hacı Ali Tuğrul (14), okul çıkışı evlerine giderken yaklaşık 25 sokak köpeğinin saldırısına uğramış, köpeklerin arasında kalan öğrencilerden Mehmet Özer parçalanarak yaşamını yitirirken, arkadaşı Hacı Ali Tuğrul da yaralanmıştı. Kayserililer arasında bu olayın üzerine sokak köpekleri konusunda büyük hassasiyet oluşturmuştu.

Yasaya uymayana hapis cezası!

Öte yandan Meclisten geçen yasaya göre sahipsiz sokak köpekleri Belediyeler tarafından toplanacak. Belediye başkanları söz konusu yasaya uymazsa 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Kayseri’de çocukları okula giden veliler bir an evvel önlemler alınmasını belirterek yetkilerden acil yardım istiyor.