Kayseri'de okullarda imamlar derse giriyor iddiası!

İmamaların atanıp okullarda ders vereceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Herkes Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamayı bekliyor. İddianın detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de okullarda imamlar derse giriyor iddiası!

Yeni dönem Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı vatandaşların dikkatini çekerken müfredat içeriği de sık sık araştırılıyor. İçerikte imamların atanıp okullarda derse gireceği iddiası Kayseri'de çocuklarını okula gönderen vatandaşlarda merak uyandırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarfından açıklanan ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, millî ve manevi değerler ile maddi gelişmeyi hedefliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem- Değer-Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak öne çıkıyor.

Kayseri'de okullarda imamlar derse giriyor iddiası!

Dikkat çeken iddia!

Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok'un 4. sınıfta gösterilecek 'İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi' dersinin içeriği hakkında rapor hazırladığı belirtildi. Raporda 'imamların (manevi danışmanlar) Adabımuaşeret dersi verebileceği' iddia edildi.

İddiaya göre, MEB'in okullara atanacak imamlar için ders hazılrığı yaptığı ve bu dersler aracılığıyla din öğretiminin gerçekleştirileceğini kaydeden Gözütok, derste yer alacak konular arasında Türkiye'nin dünya genelide en fazla yardım faaliyeti yürüten ülkelerden biri olduğuna dair vurgular yapılacağını ifade etti.

Bu iddia Kayseri okullarında da imamların ders verebileceğini gösteriyor. Ancak resmi kurumlardan henüz resmi açıklama yapılmadı.