Kayseri'de önce döviz büroları, sonra Kapalıçarşı, sonra da AVM'ler…

Yıllık izin süresini memleketinde geçirmek üzere Kayseri'ye gelen gurbetçiler buraları kendilerine mesken tuttu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de önce döviz büroları, sonra Kapalıçarşı, sonra da AVM'ler…

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın birçok ülkesinde uzun süreli yaz tatilleri başladı. Başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde ikamet eden ve bu tatili fırsat bilen binlerce vatandaşı memleketin yolunu tuttu. Kayseri’ye gelen gurbetçiler buraları kendilerine mesken tuttu.

AVM’ler dolup taşıyor!

Kayseri’ye gelen gurbetçiler öncelikle dövizcilerin yolunu tutuyor. Ellerindeki dövizi bozduran gurbetçiler doğrudan Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Tarihi Kapalıçarşı’ya akın ediyor.

Sonrasında AVM’lerin yolunu tutan dövizciler buralarda alışverişlerini yaptıktan sonra yemek ya da kafelerde yoğunluk oluşturuyor.

Mağazalar yoğun mesai yapıyor!

Gurbetçilerin özellikle kozmetik ürünlerine olan ilgisi dikkat çekiyor. Kayseri’nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren bir kozmetik mağazası, bu yaz gurbetçilerin büyük alışveriş talepleriyle karşı karşıya kalıyor. Mağazanın kozmetik ürünleri, yüksek talepten dolayı hızla tükeniyor. Mağaza çalışanları, bu yoğun talebi karşılamak ve rafların sürekli dolu kalmasını sağlamak için uzun çalışma saatleriyle yoğun mesai yapıyor.

Kayseri’de bulunan gurbetçiler akşam saatlerinde ise bu yıl hizmete açılan Millet Bahçesi ile yaz akşamının keyfini çıkarıyor. Her yaz Kayseri'ye gelen gurbetçiler şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor.