Kayseri'de paraya sıkışanlar için yeni dönem!

Kayserililerin de yakından takip ettiği kredi kartı ve nakit avans düzenlemeleriyle ilgili önemli değişiklerin yapılması bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de paraya sıkışanlar için yeni dönem!

Kayserililerin heyecanla beklediği kredi kartı ve nakit avans düzenlemeleri ile vatandaşların cebi kısmen de olsa rahatlayacak. BDDK’nın hazırladığı yeni düzenleme, vatandaşların finansal esnekliğini artıracak adımlar içeriyor.

Ekonomi yönetiminin uyguladığı sıkı para politikaları kapsamında getirilen kısıtlamalar, yakında yapılacak düzenlemelerle esnetilecek. 2024 yılının başlarında kredi kartlarından nakit avans çekimlerine getirilen sınırlamalar nedeniyle Kayseri’de birçok vatandaş finansal işlemlerinde zorluk yaşamıştı.

BDDK’nın talimatlarıyla bankalar, nakit avans kullanım limitini kredi kartı limitinin yalnızca %25’i ile sınırlandırmış ve vade süresini 3 ayla kısıtlamıştı. Bu durum, Kayserililerin finansal esnekliğini önemli ölçüde azaltmıştı.

İşte yeni düzenlemenin detayları,

Ekonomideki iyileşme süreciyle birlikte, nakit avans kullanımındaki sınırlamaların esnetilmesi planlanıyor. Yeni düzenlemeyle,

Nakit avans limitinin ilk aşamada %25’ten %50’ye çıkarılması

Vade süresinin 3 aydan 6 aya uzatılması bekleniyor

Yapılacak değişiklikler, Kayseri’deki vatandaşların kredi kartı kullanımında daha fazla esnekliğe kavuşmasını sağlayacak.

Finansal rahatlama beklentisi

Bankaların müşterilerine sunduğu toplam kredi kartı limitlerinin sadece çeyreği kadar nakit avans kullanımına izin verilmesi, birçok vatandaş için finansal zorluklar yaratmıştı. Yeni düzenleme ile vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamaları daha kolay hale gelecek.
Kayseri’deki vatandaşlar, BDDK tarafından yapılacak resmi açıklamayı merakla bekliyor.