Kayseri'de Pazarın Gözdesi Reis'in Yediği Meyve Oldu!

Kayseri'de bu hafta kurulan Pazar tezgâhlarında 'Reis'in yediği meyve' dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar tarafından dikkat çeken bu başlıkla ejder meyvesi pazarın gözdesi oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Pazarın Gözdesi Reis'in Yediği Meyve Oldu!

Vatandaşlar arasında, Reis’in yediği meyve olarak adlandırılan ve pazar esnafının da bu şekilde satışa sunduğu ejder meyvesi, pazarın gözdesi oldu.

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü resepsiyonundaki menü tercihi ile gündeme gelen ejder meyvesi, 'Reis’in yediği meyve' diye dillerde kaldı. Birçok kişinin adını ilk defa duyduğu meyve menüde, 'Chia tohumu eşliğinde Ejder Meyveli Smoothie' olarak karşımıza çıktı.

Yurtdışından ithal edilen ve özellikle Tayland, Vietnam, Endonezya, Kolombiya, Meksika ve Brezilya gibi ülkelerde yetiştirilen ejder meyvesi artık Türkiye’de Akdeniz ve Ege Bölgelerinde, Antalya, Muğla, Mersin ve İzmir’de de yetişiyor. Pazar esnafının 'Reis’in yediği meyve' şeklinde tanıttığı ejder meyvesi, vatandaşlar tarafından dikkatleri çekerken, tanesinin 30 TL’den satılması da şaşkınlık yaratıyor. Pazar esnafı, 'Fiyatı biraz pahalı tabii ama yiyen bir daha vazgeçemiyor. Sağlık açısından da çok faydalı bir meyve, yoksa Reis’imiz tercih eder miydi?' ifadelerinde bulundu. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş da, 'Merak ettik bir tane aldık. Bakalım dedikleri gibi olacak mı?' yorumunu yaptı.

İşte 'Reis’in Yediği Meyvenin' Faydaları: C vitamini bakımından zengin olan ejder meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve cilt sağlığını desteklemeye yardımcıdır. Antioksidanlar açısından zengin olan ejder meyvesi, hücresel hasarı azaltabilir ve kanser, kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlamaya yardımcıdır. Aynı zamanda kolesterolü dengeler. Lif açısından zengindir. Kabızlığı önler ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını hafifletebilir. A vitamini açısından zengin olan meyve göz sağlığını destekler. Doğal şeker içeren ejder meyvesi enerji verici bir meyvedir.