Kayseri'de poşet parası krizi!

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi poşet parası krizini gündemine aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayseri'de poşet parası krizi!

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi gündemden düşmeyen poşet parası krizi ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “Tüketiciler mağazalardan alışveriş yaptıklarında poşete de para veriyor” denildi.

Kayseri'de poşet parası krizi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararıyla 2019 yılında market poşetlerinden 25 kuruş alınmasına karar verilmişti. 2020 ve 2021 yıllarında aynı şekilde ücretlendirilen plastik poşet, 2022'de de 25 kuruştan satıldı. 

Kayseri'de poşet parası krizi!
27 Aralık 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan bir değişiklik ise soru işaretlerine sebep oldu. Değişiklik, plastik alışveriş torbaları için yeni yılda uygulanacak geri kazanım katılım payı tutarını 38,5 kuruş olarak belirliyor.

Kayseri'de poşet parası krizi!
Konuyla ilgili tepkisini sosyal medyadaki açıklamasıyla belirten Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi, tüketicilerin hem para verip hem market reklamı yaptığını vurguladı.

Kayseri'de poşet parası krizi!
Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “ Tüketiciler mağazalardan alışveriş yaptıklarında poşete de para veriyor. Sıkıntı olan poşete para vermek değil; parasını verdiğin poşette mağazanın logosu var. Yani poşetin hem parasını veriyorsun hem de mağazanın reklamını yapıyorsun. Tüketiciler alışveriş yaptıkları alışveriş merkezlerinin reklamını yapmak zorunda mı? Devlet poşetin parasını alacak, alışveriş merkezleri reklamını yapacak, e peki bu durumda tüketicinin kazancı ne? Poşete ayrı para vererek tüketici ne elde etmiş oluyor?”