Kayseri'de Sadece 60 TL Ödeyin – 1 Yıl Ücretsiz Gidin!
Kayseri'deki müzeleri sadece 60 TL ödeyerek 1 yıl boyunca ücretsiz gezebilirsiniz. Müze Kart ile sunduğu avantajları, başvuru sürecini ve Kayseri'de gezilebilecek müzeleri keşfedin! Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...
Kayseri’de müzeleri sadece 60 TL ödeyerek 1 yıl boyunca ücretsiz gezebileceğiniz o hizmetin adı ‘Müze Kart.’ Üstelik Müze Kartın sunduğu avantajlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Detayları haberimizde…
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkiye’deki birçok müze ve örenyerine ücretsiz giriş imkânı sağlayan Müze Kart ile özel sergilere indirimli girişler yapabilir, çeşitli etkinliklere katılabilir ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.
E-Devlet sistemi üzerinden kendi hesabınıza giriş yaparak, arama bölümünde Müze Kart işlemleri sekmesine tıklayıp sanal Müze Kart’ınızı işlemleri tamamladıktan sonra satın alabilirsiniz. Online Müze Kart’ınız ile Kayseri’deki müzeleri ve örenyerlerini ücretsiz gezebileceğiniz gibi, Türkiye’de bulunan 300’den fazla müze ve örenyerine de ücretsiz giriş sağlayabilirsiniz. 18 yaş ve altı öğrenciler ile 65 yaş üzeri Türk vatandaşlara ücretsiz sunulan bu hizmet, bu grupların dışında kalan vatandaşlar için sadece 60 TL ücretle sunuluyor.
İşte Kayseri’de Gezilebilecek Müzeler;
Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi: Sakarya Meydan Muharebesi’ne giden öğrencilerin tamamının şehit olması sebebiyle o dönem mezun veremeyen Kayseri Lisesi ‘Taş Mektep’ olarak adlandırılıyordu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Türkiye’nin önemli müzelerinden biri olan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi haline getirilmiştir. Milli Mücadele Müzesi’nde Kurtuluş Savaşı, Anadolu’nun Milli Mücadeleye katkısı, milli mücadele kahramanları ve okulda yetişen önemli şahsiyetlerin balmumu heykelleri sergileniyor.
Güpgüpoğlu Etnografya Müzesi: Evin orijinal bölümleri 1419-1497 yılları arasında yapılmıştır. 1976 yılında Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilerek kamulaştırılan konak, Selamlık ve Haremlik olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır.
Atatürk Evi Müzesi: 19. Yüzyılda yapılan İmamizade Raşit Ağa Konağı olarak bilinen Atatürk evi müzesi, geç Osmanlı Dönemi’ne ait eski bir Türk evidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye geldiğinde ağırlandığı konak, 1976 yılında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. Giriş ve bodrum katında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Güzel Sanatlar Galeri Müdürlüğünün sergi salonu yer almaktadır.
Karatay Han: Kayseri-Malatya güzergâhında ve Karadayı köyündedir. Kuzey-güney yönünde uzanan han, kuzey kanadındaki kapalı/barınak bölümü ile güney kanadında yer alan avlu ve servis mekânlarından oluşmaktadır. Hanın dış cephe duvarları, cepheyle eş yükseklikte ve dışa taşkın prizmal kütleler halinde tasarlanmış kare, çokgen, silindirik ya da yıldız kesitli formlara sahip payanda ve köşe kuleleriyle desteklenmiştir; aralarında birer taş çörten bulunur.
Kent ve Mimar Sinan Müzesi: Dijital bir müze ve bilgi merkezi olan Kent ve Mimarsinan Müzesi, özelliği bakımından dünyada sınırlı sayıdadır, Türkiye’de ise ilk olarak Kayseri’de kurulmuştur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tesis 6 katlıdır. Giriş kat Kent Müzesi, birinci kat Mimarsinan Müzesidir. Üst katlarda lokanta, kafe, seyir terası gibi bölümler bulunmaktadır.
Kültepe Örenyeri: 1948 yılından itibaren sürdürülen kazılarda keşfedilen binlerce arkeolojik ve filolojik eser ile Kültepe Anadolu ve Dünya arkeolojisinin en önemli birkaç merkezinden biridir. Mezopotomya yazılı belgelerinde adı geçen Anadolu’nun en eski krallığı olarak bilinir.