Kayseri'de 'Şahitler ve Şehitler' Konferansı Büyük İlgi Gördü

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Şahin'in öncülüğünde, Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu'nda 'Şahitler ve Şehitler' başlıklı bir konferans düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de 'Şahitler ve Şehitler' Konferansı Büyük İlgi Gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Şahin'in öncülüğünde, Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu'nda 'Şahitler ve Şehitler' başlıklı konferans düzenlendi. Programda, konuşmacı olarak ünlü ilim insanı Muhammed Emin Yıldırım yer aldı. Konferansa yoğun ilgi gösteren dinleyiciler, salonu tamamen doldururken, bazı katılımcılar yer bulamayarak sahnede oturdu.

Yusuf Şahin, açılış konuşmasında şehitlik ve şahitlik kavramlarının manevi önemine dikkat çekti. Şahin, 'Müslümanlar kendi değerleri etrafında toplandığı ve adaleti şiar edindiği sürece yaşadıkları her yere huzuru ve güveni getirmişlerdir.  Lakin zalim yönetimler, siyonistler ve menfaatperest odaklar İslam’ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüşler,  Otoritelerinin sarsılmaması, menfaatlerinin yok olmaması ve köle düzenlerinin devamı için her yolu denemeyi kendilerine mübah saymışlardır. Bundan dolaydır ki farklı inançların yüzlerce yıl barış içerisinde yaşadığı Filistin’de, Ecdadımızın o topraklardan ayrılmak zorunda kalması sonrası yaşananlar, hepimizin yüreklerini dağlamakta, hepimizi fazlasıyla mahzun etmektedir. Aksa Tufanı Operasyonu sonrasında yaşanan süreç biz inançlı ve şuurlu insanların üzerine bir sorumluluk yüklemektedir.  Gönlü Filistin’den yana olan dernekler olarak bu sorumluluk bilinci doğrultusunda üzerimize düşen vazifenin gereğini sonuna kadar yapma mücadelesi içerisindeyiz.  Bizler, Hem Filistinli Kardeşlerimizin Yanında Olduğumuzu, Hem de İsrail zulmünün karşısında dik, tavizsiz, izzetli bir şekilde durduğumuzu tüm dünyaya haykırmak için şehrimizin meydanlarında, sokaklarında, konferans salonlarında, defalarca bir araya geldik ve bugün yine aynı duygu ve düşüncelerle aynı heyecan ile Muhammed Emin Yıldırım hocamızı dinlemek, ilminden istifade etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız' açıklamasında bulundu.

Yusuf Şahin, 'Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmaktadır. Terörist İsraile karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık anlamsızdır. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir' dedi.

Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmasıyla devam eden program, şehitlerin kutsallığı ve şahitlerin topluma olan sorumlulukları üzerine derinlemesine değerlendirmelerle sona erdi.