Kayseri'de salgın tehlikesi - Hastaneler dolup taşıyor!

Kayseri'de son dönemde baş dönmesi, kusma, ishal, yüksek ateş gibi şikayetlerle hastaneye başvuran vatandaşların sayısı okulların açılmasıyla daha ilk haftadan yüksek oranda arttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de salgın tehlikesi - Hastaneler dolup taşıyor!

Kayseri'de okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu yükselirken toplu taşıma araçlarını kullanan yolcu sayısı da arttı. Bu durum kentte son zamanlarda baş gösteren salgında vakaların katlanmasına neden oldu. Kentteki hastanelerin acil servisleri adeta doldu taştı.

Salgın hastalıklar, toplu taşıma, okul gibi kalabalık ve kapalı alanlarda daha hızlı şekilde yayılıyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin sık sık etkileşim halinde olması hastalıkların bulaşmasını hızlandıran faktörler arasında bulunuyor.

Kentte yaz döneminin ardından başlayan hareketlilik hijyen kurallarının uygulanması noktasında önem arz ediyor. Son dönemde yaşanan korona vakası insanlar üzerinde olumsuz etkiler bırakırken ardından ortaya çıkan Maymun Çiçeği enfeksiyonu da vatandaşları tedirgin etmiş durumda

Acil servisler doldu taştı!

Acil servislerde ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş nedeniyle yapılan başvuru sayısı artış gösterdi. Bulaşıcı hastalıkların artış göstermesiyle bu tür vakalar katlanarak arttı. Dünya genelinde baş gösteren salgın hastalıklar Kayserili vatandaşlarda endişe uyandırdı. Bu nedenle herhangi belirtisi bulunan vatandaşlar soluğu hastanede alıyor.

Anne babalar ne yapacak?

Okulların açılması vakaların da artmasına neden oldu. Anne babalar ise özellikle ilkokul çağındaki çocuklarının yanlarında bir hijyen kiti bulundurması önem arz ediyor. Ailelerin çocuklarına hijyenin önemini anlatması ve sağlıklı beslenmesine özen göstererek bağışıklıklarını güçlü tutması gerekiyor. Uzmanlar, uyku düzeni ve fiziksel aktivitelerin çocukların hastalıklara karşı direncini arttıracağını belirtiyor.

Ebeveynlerin çocuklarına hem hijyen konusunda eğitim vermesi ve alışkanlık kazandıracak ortamlar oluşturması salgın hastalıklara karşı önemli rol oyunuyor.

Öğretmenlere ve hizmetlilere çok iş düşüyor!

Bulaşıcı hastalıklar, okullarda daha hızlı şekilde yayılım gösteriyor. Bu durumda okullarda görevli hizmetlilerin okul lavabolarını sık sık temizlemesi gerekiyor. Ayrıca okul koridorları, kapı kolları ve sıraların temizliği salgının engellenmesinde küçük ama etkili bölgeler olarak öne çıkıyor.

Öğrencilerin genellikle öğretmenlerini rol model olarak gördüğü için, öğretmenlerin temizlik ile ilgili tutum ve davranışları oldukça önemli. Uzmanlar, öğretmenlerin salgın hastalıklar ile ilgili eğitici faaliyetler düzenlemesi ve bunu görsel materyallerle anlatmasının önemine vurgu yapıyor.