Kayseri'de Salı günü pik yapacak!

Ülke genelinde etkisini sürdüren Afrika ve Basra sıcak hava dalgasıyla birlikte Kayseri Salı günü adeta pik yapacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Salı günü pik yapacak!

Türkiye genelinde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgasının etkisi devam ediyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde Kayseri de Çarşamba günü sıcaklıkta pik yapacak. Ayrıca yüksek nem oranı, sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedilmesine neden olacak.

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve yüksek nem oranı sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedilmesine neden olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacak.

Kayseri’de de Cumartesi günü 34 derece olan hava durumu Pazar günü de yine 34 derece olacak. Pazartesi günü hava sıcaklığı 2 derece yükselirken, Salı günü de aynı şekilde 2 derece daha artarak 38 dereceyi bulacak. Çarşamba günü ise sıcaklık 4 derece birden düşecek.

Öte yandan uzmanlar hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri 11:00-16:00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor.

Kayseri'de Salı günü pik yapacak!Kayseri'de Salı günü pik yapacak!Kayseri'de Salı günü pik yapacak!Kayseri'de Salı günü pik yapacak!Kayseri'de Salı günü pik yapacak!