Kayseri'de sayısı her geçen gün artıyor!

Kayseri'de taşıt sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu durum trafikte zorlukları da beraberinde getiriyor. Belediyeler ise otoyollara bir çözüm arayışına giriyor. Peki taşıt sayısı Kayseri'de ne kadar arttı? Trafik yoğunluğuna ne gibi çözümler aranıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de sayısı her geçen gün artıyor!

Kayseri'de günden güne artan taşıt sayısı kentteki trafik akışını da önemli derecede etkiliyor. Belediyeler trafik akışına ilişkin projeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Ancak kentteki bu trafik akışında kaç taşıtın bulunduğu da merak ediliyor.

TÜİK haziran 2024 verilerine göre, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.5 arttı. Buna göre minibüs yüzde 22,7, motosiklet yüzde 11,6 ve otomobilde yüzde 0,2 artış yaşanırken özel amaçlı taşıt yüzde 36,4, kamyonda yüzde 24,6, traktörde yüzde 22,4, kamyonette yüzde 18,7 ve otobüste yüzde 11,9 azaldı.

Geçtiğimiz ay 75 bin 797 otomobilin trafiğe kaydı yapılırken en çok Renault marka tercih edildi. Ayrıca ocak-haziran döneminde en çok gri renkteki araçların kaydı yapıldı.

Kayseri'de sayısı her geçen gün artıyor!

Kayseri'de trafiğe ilişkin projeler neler?

TÜİK verilerine göre Kayseri'de 2023 yılında 435 bin 647 motorlu kara taşıt sayısı 2024 yılında 29 bin 891 artarak 465 538 oldu.Kentte Trafik Kontrol Merkezi'ne ait 320 kamera ve 1450 manyetik sensör ile 135 kavşak ve ana arterler izleniyor. 

Ayrıca, kentte trafiğin en çok kilit olduğu noktalardan biri olan Kartal Kavşağı'ndaki proje kapsamında kavşaklarda altgeçit, hemzemin ve üstgeçit  olacak şekilde katlı kavşak planlanlanıyor.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kartal Kavşağı projesine ilişkin, ''Kredisi hazır, projesi hazır, kamuoyunu da bilgilendireceğiz ve Allah’ın izniyle süreç tamamlanmış durumda. Seçimden sonra ilk yapacağımız en önemli projelerimizden birisi. Şehitlik bölgemizdeki, şehitlerimizi de rahmetle anarak, Kartal Kavşağı’mız böylece gündemden çıkmış olacak. En kısa sürede bu işi yapan, bilen uzmanlarla görüşerek Kayseri’mizin bizi seven, güvenen, seçen güzel insanlarına hem hizmet etmek hem onları mağdur etmeden süreci tamamlamak amacıyla çalışmalarımızı arkadaşlarımızla hep beraber yeniden değerlendirdik. Yapılan çalışmalar hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kayseri’miz, her çalışmada en güzeline layık.'' ifadelerini kullandı.

Kayseri havalimanına alternatif ulaşım güzergahı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Şehit Mehmet Erciyes Caddesi’ni birbirine bağlayan Necmettin Erbakan Bulvarı da ulaşıma açıldı. 

Melikgazi Belediyesi'nin Köşk Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı'nı Talas Bulvarına bağlayan yeni bir bağlantı yolu yapımı da sürüyor. Bu alternatif bağlantının trafik akışını rahatlatması amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, alternatif bağlantı yolunun 3 kilometre uzunluğunda 15 metre genişliğinde olduğunu söyledi.