Kayseri'de semtine göre dondurma fiyatları...

Yazın gelmesiyle popüler hale gelen dondurma, Kayseri'de semtine göre fiyatları değişiklik gösteriyor. Fiyatları ne kadar yükselse de her cebe uygun dondurma bulmak mümkün. Peki, Hangi semtte fiyatlar ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de semtine göre dondurma fiyatları...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazın gelmesiyle birlikte dondurma sezonu açıldı, haliyle son gelen zamlarla birlikte fiyatında da artış oldu. Süte ve şekere gelen zamların ardından güncellenen dondurma fiyatları, Kayseri’de semtine göre fiyatları değişiklik gösteriyor.  

Kayseri'de semtine göre dondurma fiyatları

Tarihi milattan önce 2000’ lere dayanan dondurma, her yaz olduğu gibi popülerliğini koruyor. Özellikle çocukların vazgeçemediği dondurma Kayseri’de semtine göre, mahallelere göre de fiyatları değişiklik gösteriyor.  Dondurma fiyatları geçen yıla göre yüzde 100 oranında arttığı da gözlerden kaçmadı. Sebebi ise şeker olmak üzere girdi maliyetlerindeki artışlar olarak belirtilmişti. Kocasinan, Melikgazi, Talas ve birçok ilçede de fiyatlar değişiklik gösteriyor. Peki, dondurmanın bir topu ne kadar? Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak araştırdık. 

Kayseri'de semtine göre dondurma fiyatları

Kayseri’de dondurma işiyle uğraşan Sefa Günbay dondurmanın serbest piyasa olduğunu ve fiyatların semte göre değişiklik gösterdiğini belirterek şöyle dedi: “Dondurma fiyatları hep değişkenlik gösterir semte göre, çünkü serbest piyasa… Ama zam gelmesine rağmen talep edenler çok fazla oluyor. İnsanlar yazın serinlemek için tercih ediyor.”

Kayseri'de semtine göre dondurma fiyatları

Kocasinan’da bir topu 10 TL olan dondurmanın kilosu 160 TL’ye denk gelirken, Talas’ta bir top dondurma 12-15 TL fiyatlarında satılıyor. Melikgazi'de ise mahalleye göre değişiyor. Gökkent'te bir top dondurma 6 TL, Hunat Mahallesi'nde 10 TL'ye satılıyor.