Kayseri'de Sesler Yükseliyor! Muhasebeciler Ankara'da Toplanacak

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) çağrısı üzerine, usulsüzlük cezalarının aşırı derecede yükseltildiği ve ufak hatalarda vergi mükelleflerinin yıllık gelir vergisinden fazla ceza alabileceği kararına tepki olarak, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Kayseri'de bulunan muhasebeciler ve mali müşavirleri Ankara'da buluşmaya davet etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Sesler Yükseliyor! Muhasebeciler Ankara'da Toplanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRMOB'un çağrısı üzerine, usulsüzlük cezalarının yüksekliğini ve küçük hataların bile ağır cezalar verileceği kararına tepki olarak SMMMO, Kayseri’de bulunan muhasebeciler ve mali müşavirleri Ankara’da buluşmaya davet etti.  Usulsüzlük cezalarının yüksekliği nedeniyle rahatsızlık duyan muhasebeci ve mali müşavirler, bu buluşmada bir araya gelerek seslerini duyuracaklarını açıkladılar. Kayseri SMMMO, üyelerinin toplantıya katılmaları için gerekli tüm düzenlemeleri yaptıklarını duyurdu.

Küçük Hata, Büyük Fatura

Muhasebe Gönüllüleri, adlı sosyal medya hesabı üzerinden de, 1. ve 2. derece usulsüzlük cezalarının ciddi şekilde artırıldığını ve küçük hataların bile vergi mükelleflerine yıllık gelir vergisinden daha yüksek ceza getirebileceğini belirtildi.

Kayseri'den Ankara'ya Vergi İsyanı

Bu duruma tepki gösteren Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), TÜRMOB'un çağrısıyla 1 Ağustos Perşembe günü Ankara'da bir araya gelme kararı aldı. Muhasebe Gönüllüleri, sosyal medyada yaptığı paylaşımda usulsüzlük cezalarının aşırı şekilde artırıldığını ifade ederek, bu durumun küçük hatalarda bile vergi mükelleflerine yıllık gelir vergisinden daha yüksek cezalar verilmesine neden olabileceğini vurguladı. Bu açıklama, muhasebeciler ve mali müşavirler arasında büyük yankı uyandırdı.

Ankara’da toplanılacak

Kayseri SMMMO tarafından yapılan duyuruda, TÜRMOB'un çağrısı üzerine muhasebeciler ve mali müşavirler 1 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te Ankara'da toplanacağı belirtildi. Ulaşım imkanının oda tarafından sağlanacağı ve 1 Ağustos Perşembe günü saat 07:00'de oda hizmet binasından otobüslerin kalkacağı açıklandı. Katılmak isteyen üyelerin 30 Temmuz saat 17:30'a kadar odaya kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.