Kayseri'de şikâyet üstüne şikâyet – Kimse o karara uymuyor!

Kayseri'de de Pazar günleri kapatılmasına karar verilen kuaförler hakkında şikâyet üstüne şikâyet geliyor. Vatandaşlar kuaförlerin bu karara uymadığını öne sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de şikâyet üstüne şikâyet – Kimse o karara uymuyor!

Kayseri'de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonlarının tatil günleri için yeni bir karar çıkmış, bu işletmelerin Pazar günleri kapalı olmasına karar verilmişti. Alınan kararla hem vatandaş hem de işletmecilerde mağduriyet yaşadı. Konuyla ilgili haber merkezimize gelen şikâyetlere göre; kuaförler karara uymayıp Pazar günleri işletmelerini açarak günlük işleyişini sürdürüyor.

Kayseri’de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonlarının tatil günleri için yeni bir karar çıktı. Kayseri'de Pazar günleri bu işletmelerin tamamı kapalı olacak. Pazar günü için randevu alan gelinler ve damatlar, kuaför ve berberlerin açılması için ekstra ücret ödeyecek.

Karardan memnun olmayan işletmeler tüm platformlarda kararın iptal olması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kararın hem işletmeye hem bu işletmelerde çalışanlara hem de vatandaşa olumsuz yansıyacağını belirten kuaför, berber ve güzellik salonu işletmecileri kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini talep ederken ortaya atılan iddia sektörü karıştırdı. 
Haber merkezimize gelen iddialara göre, Kayseri’de bazı kuaförler müşterilerinin taleplerinden dolayı Pazar günleri işletmelerini açmak durumunda kalıyor. İşletmelerini kapalı tutan diğer merkezler ise duruma tepki gösteriyor.

Sektörde hizmet veren bir kuaför konuyla ilgili şikâyetini şu sözlerle dile getiriyor, ‘Karardan kesinlikle memnun değiliz. Bizim işimizin her türlü önüne geçiliyor. Zaten sektör olarak bizim çalıştığımız bir dört ayımız var. Tam da sezonunda böyle bir uygulamayı hayata geçirerek bizi mağdur ettiler. Müşteri bize davetiyesini getiriyor, biz gidiyoruz iki saatlik izin alıyoruz bir gelin başına. Ama zaten günde 10 tane gelin başı alan bazı işletmeler var sektörümüzde. Bunlar bu durumdan hiçbir şekilde zarar görmüyor. Gün boyu açık kalabiliyor. Üstelik arada başka müşteriler alıp bu kişileri de düğün sahipleri olarak gösteriyor. Olan bize oluyor. Bu tatil günlerinin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Kuaförler Pazar günleri kapalı olamaz’