Kayseri'de şikâyetçi olan Suriyeliler sınır dışı mı ediliyor?

Kayseri'de yaşanan olayların ardından şikâyetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceği iddiaları ortalığı karıştırdı. Konuyla ilgili açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de şikâyetçi olan Suriyeliler sınır dışı mı ediliyor?

Kayseri’de geçtiğimiz hafta yaşanan olayların ardından bazı haber siteleri kentte şikâyetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceğini iddia etti. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’ndan açıklama geldi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Bazı haber sitelerinde yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Kayseri’de saldırıya uğradığı için şikâyetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceği” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kayseri Selçuklu Mahallesi’nde 01.07.2024 tarihinde meydana gelen olayda, sokaktan geçen Türk vatandaşı şahıslar ile o sırada evinin balkonunda bulunan Suriye uyruklu 15 yaşındaki şahıs arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Bu tartışma neticesinde Türk vatandaşı şahıslar, kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla 05.07.2024 tarihinde Suriyeli şahıstan şikâyetçi olmuştur.

Şikâyet üzerine hakkında adli işlem tesis edilen Suriyeli şahıs ile ailesinin kaydı, taraflar arasındaki olayların büyümesini önlemek ve güvenlik gerekçesiyle kendi talepleri doğrultusunda farklı bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’