Kayseri'de Sıkça Rastlanan Bu Hayvan Hastalık Saçıyor

Kayseri'de son dönemde sıkça rastlanan bu hayvan, sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu hayvanın yaydığı virüse enfekte olanların yüzde 38'inin ölümüne yol açıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Sıkça Rastlanan Bu Hayvan Hastalık Saçıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de son dönemde sıkça rastlanan bu hayvan, yaydığı virüse enfekte olanların yüzde 38'inin ölümüne yol açıyor. Yayılan virüsün tedavisinin olmadığı da öğrenildi. 

ABD'de Durum Kötüleşiyor

ABD'de de farelerden yayılan virüs nedeniyle dört kişi hayatını kaybetti. Normalde yılda yaklaşık 30 vaka görülmesine rağmen, bazı bölgelerde artış yaşanıyor. Uzmanlar, sıcak dalgaları ve iklim değişikliğinin bu artışta etkili olabileceğini düşünüyor. Hantavirüs Pulmoner Sendromu, yüzde 50 ölüm oranıyla akciğerlere zarar vererek solunum yetmezliğine neden oluyor.

Kayseri'de Sıkça Rastlanan Bu Hayvan Hastalık Saçıyor

Kayserililer tedirgin

Kayseri'de son dönemde hem şehir merkezinde hem de dağlık alanlarda farelerin sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. Bu durum, şehirdeki halk sağlığını tehdit eden bir endişe kaynağı haline geldi. Şu ana kadar Kayseri'de hantavirüs vakasına rastlanmamış olmasına rağmen, fare popülasyonundaki bu artış, hantavirüsün yayılma riskini artırabileceği konusunda endişelere yol açıyor. 

Uzmanlar, iklim değişikliğinin hastalıkların yayılma riskini artıran bir faktör olduğuna dikkat çekiyor. Sıcak hava dalgaları ve iklim değişikliği, hastalık taşıyan türlerin popülasyonlarını etkileyerek, halk sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturuyor.