Kayseri'de soğuklar ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji uzmanı Celal Kılıç'ın verdiği bilgilere göre, yarın yüksek kesimlerde, özellikle Erciyes ve Ali Dağı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Soğuk hava ne zamana kadar devam edecek? Detaylar haberimizde...

Kayseri'de soğuklar ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresi için güncel hava tahmin raporunu açıkladı. Bugün Kayseri genelinde hava parçalı ve çok bulutlu geçerken, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmurlu ve yer yer hafif kar yağışlı olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanı Celal Kılıç’ın verdiği bilgilere göre, yarın (22 Ekim 2024 Salı) yüksek kesimlerde, özellikle Erciyes ve Ali Dağı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.Önümüzdeki günlerde, soğuk hava Cuma gününe kadar devam edecek; sonrasında ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceğini belirtiyor.

Kayseri'de soğuklar ne zamana kadar sürecek?

Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Sıcaklık ise mevsim normallerinin altında seyredecek; en düşük sıcaklık 2°C, en yüksek sıcaklık ise 13°C olacak. 23 Ekim Çarşamba günü ise hava parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar -1°C ile 14°C arasında değişecek. 

Ekim ayı için uzun yıllar sıcaklık ortalamaları en düşük 4.9°C, en yüksek ise 20.8°C olarak kaydedilmiştir. Ayrıca, Ekim ayındaki ekstrem sıcaklık değerleri en düşük -12.2°C (30 Ekim 1973) ve en yüksek 33.6°C (3 Ekim 1952) olarak belirlenmiştir.

Kayseri'de yaşayanların hava durumuna dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.