Kayseri'de son 4 gün – Okullar bu hafta kapanıyor!

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıracak o açıklamayı yapmıştı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre okullarda bu hafta son kez ders işlenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de son 4 gün – Okullar bu hafta kapanıyor!

Milyonlarca öğrenci yorucu bir eğitim döneminin ardından dinlenme fırsatı bulacağı yaz tatiline hazırlanıyor. Yaz tatili öncesi yapılan duyura göre ise öğrenciler bu hafta son kez ders işleyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Milyonlarca öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen haberle havalara uçtu. Bakanlığın açıklamasına göre, okullarda son hafta etkinlik haftası düzenlenecek. Haberi duyan ebeveynler çocuklarını son hafta okula göndermemeyi planlıyor. Bu da son hafta okula gitmeyecek öğrenciler için okulların daha erken kapanmış olacağı anlamına geliyor.

Yaz aylarında farklı şehirlere tatile gitmek ya da köye dönerek nefes almak isteyen aileler, kendi iş durumlarının yanında çocuklarının okul sürelerini dikkate almak zorunda kalıyor.

Binlerce aile, okulların kapanmasıyla birlikte tatil programlarına başladığı için, eğitim ve öğretim döneminin son günü herkes için önem teşkil ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni hazırlanan müfredat programına dair yaptığı açıklamalarda, bu yıl okullarda görülen derslerin planlanandan bir hafta daha önce tamamlanacağını duyurdu.

10- 14 Haziran haftasında düzenlenecek olan etkinlikler haftasında öğrenciler ders yapmayacak dinlenme ve eğlenme fırsatı bulacak. Böylelikle öğrenciler, son derslerini 7 Haziran’da yapmış olacak. Aileler ise tatil planlarını daha erkene çekmiş olacak.