Kayseri'de Sorun Büyüyor - Cumhuriyet Meydanı'na Taştı!

Kayseri'de araç sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum kent merkezinde yaşanan otopark sorununu had safhaya çıkardı. Park yeri bulamayan vatandaşlar, araçlarını Cumhuriyet Meydanı'na park ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Sorun Büyüyor - Cumhuriyet Meydanı'na Taştı!

Kayseri’de yıllardır konuşulan trafik ve otopark sorunu, yaz mevsiminde daha da büyüyor. Gurbetçilerin gelişi ile birlikte araç sayısı artınca, kent merkezinde araç park edecek yer bulmak bir hayli güçleşiyor. 

Yıllardan beri yapılan anketlerde vatandaşlara Kayseri’nin en büyük sorunu olarak neyi gördükleri sorulduğunda “ulaşım ve trafiği” gösteriyorlar. Kayseri’de araç sayısı arttıkça, sabah ve akşam saatlerinde belli merkezlerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. İstasyon Caddesi, Hastane Caddesi, MKP Bulvarı ve Organize Sanayi Bölgesi’nde trafikte aksamalar yaşanıyor.

Trafik sorununun yanında araç sayısının artması beraberinde otopark sorununu da getiriyor. Kayseri’de araç sayısı 600 bine yaklaşırken, kent merkezinde araç park edecek yer bulmak her geçen gün güçleşiyor. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerin gelmesi ile birlikte otopark sorunu büyüyor.

Bazı vatandaşlar ise yer bulamayınca Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na araçlarını park ediyor. Bu durum ilginç görüntüler oluşturuyor. Bazı vatandaşlar, ücretli otoparklara para vermemek için yol kenarına veya kaldırımlara araçlarını rahatlıkla bırakabiliyor.