Kayseri'de Srebrenitsa Soykırımı Unutulmadı

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya, Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yılı dolayısıyla bir basın bülteni yayımladı. Kaya, Bosna Hersek'in bağımsızlık ilanı sonrası başlayan Bosna Savaşı ve Srebrenitsa soykırımının ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Srebrenitsa Soykırımı Unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya, Bosna Hersek'in 1992 yılında bağımsızlık ilan etmesinin ardından Sırpların başkent Saraybosna'yı kuşatarak uzun süren bir savaşın başlatıldığını ve bu süreçte Srebrenitsa soykırımının büyük bir trajediye yol açtığını belirtti. 

‘Dünyanın gözü önünde acımasızca katledildi’

Srebrenitsa Katliamı'nın Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük soykırım olduğunu belirten Kaya; ‘11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da gerçekleştirilen soykırımda 5 gün içinde 8372 Müslüman Boşnak, Sırplar tarafından dünyanın gözü önünde acımasızca katledildi’ ifadelerini kullandı.

‘Boşnakları katledilsinler diye teslim ettiler’

Basın bülteninde, 1992-1995 yılları arasında süren Bosna Savaşı'nda Sırp güçlerinin savunmasız Boşnaklara karşı işledikleri insanlık suçlarına dikkat çeken Kaya şu ifadelere yer verdi; ‘Bu insanlık dışı saldırılara Boşnakları korumakla görevli Hollanda askerleri seyirci kaldılar. Daha da ilerisi, savunmasız Boşnakları Sırp güçlerine katledilsinler diye teslim ettiler.’

'Katliama seyirci kaldılar'

Kaya, Birleşmiş Milletler, Hollanda ordusu yetkilileri ve Sırp yetkililerin katliama seyirci kaldığının altını çizerek; ‘Birleşmiş Milletler, Uluslararası Adalet Divanı ve Avrupa Birliği'ni bu soykırıma ses çıkararak görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz’ şeklinde çağrıda bulundu.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak Srebrenitsa mazlumları için Allah’tan rahmet dileyen Kaya; ‘Her nerede zulme maruz kalmış olursa olsun, dini, dili, rengi, etnik kökeni önemli olmaksızın tüm mazlumlara ve yardıma muhtaçlara Allah'tan sabır ve yardım diliyoruz’ dedi.