Kayseri'de suç örgütüne operasyon – 32 şüpheli yakalandı!

Antalya merkezli 10 ilde bir suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 32 şüpheli yakalandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayseri'de suç örgütüne operasyon – 32 şüpheli yakalandı!

Antalya merkezli 10 ilde bir suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 32 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 11 farklı müştekiyi 50 milyon 440 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. 

Suç örgütünün Antalya başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde aktif olduğu tespit edilirken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri çıkar amaçlı oluşturulan suç örgütüne yönelik projeli çalışma gerçekleştirdi.

Alınan bilgilere göre, örgütün geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan, çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek bu şirketleri örgüt üyelerinin üzerine devraldığı, bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin findeks puanlarını yükselttiği ve bunlar üzerinden bankalara başvurarak çok miktarda çek karnesi aldığı belirlendi.

Örgüt üyelerinin şahısları tuzaklarına düşürdükten sonra şirketlerini üçüncü şahıslara devrederek izlerini kaybettikleri tespit edildi.

Suç örgütü üyelerinin 5 farklı şirket üzerinden, 11 farklı müşteki şirketi toplam 50 milyon 440 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu üzerine 34 şüpheliye yönelik 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 32 kişi yakalandı.