Kayseri'de sucuk ekmek krizi bitmiyor! Yeni tartışmanın fitili ateşlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin tanıtım töreninde gerçekleştirilen sucuk ekmek ikramı muhalefet partisi tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç bu durumu 'son derece talihsiz' olarak nitelendirirken, AK Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yavuz Karaçavuş, Genç'in eleştirilerine yanıtladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de sucuk ekmek krizi bitmiyor! Yeni tartışmanın fitili ateşlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin tanıtım töreni, gençlik ve spor bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ancak, törende Kayseri protokolü tarafından yapılan sucuk ikramı, muhalefet partisi tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bu durumu; ‘son derece talihsiz’ olarak nitelendirirken, AK Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yavuz Karaçavuş, sucuk-ekmek ikramının ev sahipliği geleneği çerçevesinde yapıldığını vurguladı.

‘Görüntülerin ortaya çıkması talihsizlik’

Genç, etkinlikteki görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili; ‘Vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmak, sadece görmezden gelerek çözülebilecek bir durum değildir. Bizler, vatandaşlarımızın yanında olmak ve onların sıkıntılarına çözüm üretmekle yükümlüyüz. Siyasetçilerin, toplumun gerçek ihtiyaçlarına odaklanması, halkın sorunlarına çözüm bulmaya gayret etmesi gerektiği bir ortamda, bu tip görüntülerin ortaya çıkması son derece talihsizdir’ ifadelerini kullanmıştı.

‘Gerçeklikten uzak çarpıtıldı’

Av. Yavuz Karaçavuş, CHP’nin eleştirilerine cevap vererek, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin açılışı sırasında gerçekleştirilen sucuk-ekmek ikramının ev sahipliği geleneği çerçevesinde yapıldığını vurguladı. Karaçavuş, CHP milletvekili Aşkın Genç ve diğer bazı siyasi parti temsilcilerinin bu durumu haksız ve gerçeklikten uzak bir şekilde çarpıttığını söyledi.

‘Bu kafa propaganda teknikleri ile çalışıyor’ 

Karaçavuş, sucuk ekmek ikramının çarpıtıldığını ifade ederek şöyle dedi; ‘Kayserimizde düzenlenen Yüksek İrtifa Kamp Merkezi açılışı ve Uluslararası Yarı Maraton Koşusu sırasında şehrimizden ve dışardan gelen katılımcılara Kayseri Büyük Şehir Belediyesi’nin, ev sahibi olarak, sponsorlar aracılığı ile sucuk-ekmek ikram etmesini, CHP milletvekili Aşkın Genç ve diğer bir kısım siyasi parti temsilcileri tarafında haksız ve gerçeklikten uzak bir şekilde çarpıtmış ve bildiğimiz CHP yalanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Goebbels’in propaganda teknikleri ile çalışan bu kafa anlaşıldığı kadarıyla Napolyon’un ‘Bir yalanın ölümsüzleşmesi için ona yirmi dört saat vermek yeterlidir.’ diyerek yaptığı tespite haklılık kazandırmak için var gücüyle yalana, dolana ve çarpıtmaya sarılmaya devam edecektir.’

Karaçavuş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer yöneticilerin, Türk töresi ve İslam adabının gereğini yerine getirerek misafirlere ikramda bulunduklarını ifade etti. Geleneksel Türk konukseverliğinin önemine değinen Karaçavuş; ‘Sayın Memduh Büyükkılıç ve diğer sorumlu yöneticilerimiz, Türk töresinin, Türk geleneğinin ve İslam adabının gereğini yerine getirmişler ve evlerine gelen misafire imkânlar ölçüsünde ellerinden gelen ikramda bulunmuşlardır. Bizim adetimize göre yapmamaları ayıp olurdu. Zira Türk örf ve adetine göre dışarıdan gelene, düşman bile olsa izzet ve ikramda bulunmak, açsa karnını doyurmak, susuz ise su vermek, çıplak ise giydirmek; hülasa onu en iyi şekilde ağırlamak ev sahipliğinin en önemli gerekliliklerindendi. O yüzden Anadolu’daki her evde halen misafir odası bulunmaktadır’ diye konuştu.

‘Yolları açık olsun’

Ayrıca, Yazar Kemal’in bir sözünü hatırlatarak eleştiride bulunan Karaçavuş; ‘merhum Yaşar Kemal’in ifadesiyle, CHP’nin devr-i iktidarında devletten dayak yememiş tek bir köylü (onlara göre CHP’li olmayan herkes köylüydü) olmadığı için, millete ekmeği değil dayağı reva gören bir zihniyetin temsilcisi oldukları için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ikramını, Ak Partililer sucuk-ekmek partisi yapıyorlar yalanıyla karalamak ve bu yalan vasıtasıyla milletin teveccühüne mazhar olacağını sanmak ancak CHP’lilere yaraşır bir hamakat örneğidir.  Ne diyelim kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Sakallı Celal’in dediği gibi ‘kalkın ey ehl-i vatan’ dediler, sonra koltuklara kendileri oturdu, millet ayakta kaldı. Bir daha ne milletin sofrasına oturdular, ne de milleti herhangi bir sofraya oturttular. Türk’e ait olan her şeye yabancılaşıp düşmanlaştıkları gibi geleneksel Türk konukseverliğine de şaşı bakmaya başlamışlar. Yolları açık olsun’ ifadelerine yer verdi.