Kayseri'de sucuk içi geleneği unutuluyor - İşte sebebi...
Kayseri'de bir gelenek haline gelen Kurban Bayramı öncesi sucuk içi hazırlığı hız kazandı. Ancak artan fiyatlar, sucuk içi geleneğini unutturuyor. Kayseri'de yarım asırdır baharatçılık yapan Ali Erdek, bu yıl sucuk içinin maliyetini ve detaylarını paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Kayseri'deki vatandaşlar sucuk içini yapabilmek için baharatçılara akın etti. Kurban Bayramı'nda kesilen etin bir kısmını sucuk yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, sucuk içinin toplam maliyetini araştırmaya başladı. Kayseri'de yarım asırdır baharatçılık yapan Ali Erdek, bu yıl sucuk içinin maliyetini ve detaylarını paylaştı.
‘Kayseri’de 10 kiloluk tercih ediliyor’
Vatandaşlar, en kaliteli baharatları ve malzemeleri temin edebilmek için dükkânların yolunu tutuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da baharatçılar, bayram öncesi yoğun bir mesai yapıyor. Ali Erdek, Kayseri’de genelde 10 kiloluk malzemenin tercih edildiğini belirterek ; ‘Kayseri’de genelde 10 kiloluk tercih ediliyor. 10 kiloluk malzemeyi tarif edelim. Baharat olarak orta acılı olmak şartıyla, 500 gram tatlı toz biber, 200 gram toz acı biber, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat 170 gram tuz, 700 gramla bir kilo arasında da sarımsak, bir de dikkat edeceğimiz husus şu; etimiz biraz yağlı olacak. Ağırlıklı olarak sucuk yaparsanız daha güzel olur’ diye konuştu.
‘İnsanlar eve ekmek götürmekte zorlanıyor’
Erdek, ekonomik krizin etkilerini de vurgulayarak; ‘Şu an ekonomik kriz var. İnsanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Sucuk yapımı için gerekli malzemeleri ve kurbanı almak için eşinden, dostundan borç almak durumunda kalıyorlar. Vatandaşlarımız, artan fiyatlar nedeniyle tereddütle ve korkuyla sucuk yapımı için gerekli malzemeleri almaya geliyorlar’ dedi.