Kayseri'de Sünnet Faciası! Cinsel Organını Kaybetti

Kayseri'de bir ailenin, çocuklarını sünnet ettirmek amacıyla başvurduğu sağlık kabininde, sünnet işlemi sonrasında çocuğun cinsel organı kangren oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Sünnet Faciası! Cinsel Organını Kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de 7 yaşındaki F.E.B. isimli bir çocuğun, bir sağlık kabininde sünnet edilmesi sonrasında cinsel organı kangren oldu ve ameliyatla kesilmek zorunda kaldı. Olay, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneler dışında sünnet işlemlerini yasaklamasına rağmen gerçekleşti.

3 bin 500 TL talep etti

Sabah gazetesinden Ali Altuntaş'ın haberine göre, Kayseri’de 18 Temmuz tarihinde Y.B., 7 yaşındaki oğlu F.E.B.’yi sünnet ettirmek için bir sağlık kabinine götürdü. Burada çalışan sağlık memuru H.Ç., sünnet işlemi için aileden 3 bin 500 lira talep etti.

Kayseri'de Sünnet Faciası! Cinsel Organını Kaybetti

‘Oğlumdan bağırta bağırta söktü’

Sünnet sonrası çocuğun durumunu izlemek yerine eve gönderildiği iddia edilen baba Y.B., işlemin ardından bandajın 24 saat sonra çıkarılması gerektiğini bilmediklerini ve bu nedenle oğlunun cinsel organında şişme ve morarma oluştuğunu ifade etti. Olayın ardından çocuğunun durumunun kötüleşmesi üzerine Y.B., 3 gün sonra sağlık memuru H.Ç. ile iletişime geçti. H.Ç., babaya, çocuğu suya oturtmalarını ve şişmelerin normal olduğunu söyledi. Durumu fark eden ablasının, çocuğu tekrar sağlık kabinine götürdüğünü ve burada H.Ç.'nin bandajı zorla çıkarttığını anlattı.

Bu süreçte çocuğun acı içinde kıvrandığını belirten baba Y.B., ‘Sağlık memuru H.Ç., bandajı oğlumdan bağırta bağırta sökmüş. Sabah tekrar sağlık kabinine götürdüm. Yine bir şeyi olmadığını, naz yaptığını öne sürüp ‘Eve bırak, işe git’ dedi. Oğlumu ise ‘Babana bir şey demeyeceksin yoksa kökten keserim’ diye korkutmuş’

‘Yoldan geçen birine yaptırdığını söyle’

Yaşananların ardından baba Y.B., durumu daha fazla göz ardı edemeyerek çocuğunu doktora götürmeye karar verdi. Ancak sağlık memuru H.Ç., çocuğu kendi ayarladığı bir doktora götürmeleri konusunda ısrar etti ve hastaneye giderken polisin sünneti kimin yaptığını sorması durumunda ‘Yoldan geçen birine yaptırdığını söyle’ diyerek aileyi yönlendirdi.

Hastanede bulunan doktorlar, çocuğun cinsel organının kangren olduğunu ve acilen ameliyata alınması gerektiğini belirledi. Küçük F.E.B., 3 operasyon geçirdi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Y.B., oğlunun hayatının tehlikede olduğunu ifade ederek, ‘H.Ç., oğlumun geleceğini kararttı. Şikayet edeceğim’ dedi.

‘Bakanlık yasakladı’

Bakanlık, sünnet gibi tıbbi işlemlerin yalnızca yetkili sağlık kuruluşlarında, gerekli hijyen ve güvenlik şartları altında yapılması gerektiğini vurguluyor.

Sağlık Kabinlerine Yönelik Şikâyetler Artıyor

Kayseri’de sağlık kabinlerine yönelik şikâyetler, bu olayın ardından tekrar gündeme geldi. Vatandaşlar, sağlık kabinlerinde aldıkları hizmetlerin kalitesiz olduğunu ve tedavi için gittiklerinde istedikleri sonuçları alamadıklarını ifade ediyor. Birçok kişi, sağlık kabinlerinde verilen ilaçların veya serumların etkisiz olduğunu ve sağlık sorunlarının düzelmediği söyleniyor.