Kayseri'de Tarih Burada Canlanacak!

Kültepe-Kaniş-Karum bölgesinde Asurlu tüccarların yaşam alanlarının canlandırılacağı ve gündelik yaşamlarının sahneleneceği projede sona gelindi. Kayseri'de tarih burada canlanacak! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de Tarih Burada Canlanacak!

Kültepe-Kaniş-Karum bölgesinde Asurlu tüccarların yaşam alanlarının canlandırılacağı ve gündelik yaşamlarının sahneleneceği projede sona gelindi. Projede sona gelindiği haberini Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabında yayınladığı video ile duyurdu.

Kayseri'de Tarih Burada Canlanacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak, yaşatmak ve bu çalışmaları turizme entegre etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tarihin önsözü olarak nitelendirilen ve Anadolu’da yazının kullanılmaya başlandığı yer olan Kültepe'de dönemin günlük ve ticari hayatının yeniden canlandığı ‘Kültepe Asurlu Tüccarlar Mahallesi’ çalışmasında sona gelindi.

Asurlu tüccarların ve yerel halkın kullandığı evler, aynı teknik ve aynı malzemelerle yeniden inşa edildi. Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan şehrin iki turizm rotasına da hizmet edecek bu çalışma, hem arkeolojik olarak döneminin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak hem de ülkede konsept olarak türünün ilk örneği olacak. Bunun yanında şehir ve bölge turizminin de önemli duraklarından biri olacak.

Kayseri'de Tarih Burada Canlanacak!

Başkan Büyükkılıç, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, ‘Kültür hazinelerimizden biri olan "Asurlu Tüccarlar Mahallesi" projemizde sona geldik. 14 ev, 3.450 m2 alan ile Kültepe-Kaniş-Karum’da tarihi canlandırıyoruz. Çok az kaldı’ dedi.

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'da sosyal medya hesabında 'Asurlu Tüccarlar Mahallesi' projesinin videosunu yayınladı. Cıngı, Kültepe Kaniş bir dünya markasıdır diyerek, 'Kültepe Kaniş bir dünya harikası. Buraya yurt dışından her gün en az bir uçak yabancı turist getirsek değer. Erciyes kayak turizmi ve diğer muhteşem eserlerimizle bütünleştirdigimizde Kayseri’nin kaderi değişecek' ifadelerinde bulundu.