Kayseri'de Tavuk Hem Ağzı Hem Cebi Yakıyor !

Tavuk eti fiyatlarında uygulanan fahiş fiyat politikaları vatandaşların dikkatini çekiyor. Aynı rafta yer alan tavuk çeşitleri arasında kimi zaman 30-40 TL fiyat farkları yaşanırken, yüksek tavuk eti fiyatları görenleri mutlu etmiyor. Vatandaş gördükleri karşısında şaşkınlık yaşıyor. Tavuk eti fiyatları bölgelere göre de değişiklik gösteriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri haberlerinde

Kayseri'de Tavuk Hem Ağzı Hem Cebi Yakıyor !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda yaşanan gıda enflasyonu konusunda hükümet önleyici tedbirler uyguluyor olsa da market raflarındaki fiyatlar görenleri mutlu etmiyor. Kayseri’de de yaygın olarak bulunan zincir marketlerin tavuk eti fiyatları arasındaki fark görenleri düşündürüyor. Önceden ekonomik ve lezzetli olmasıyla ön plana çıkan tavuk eti artık vatandaşın ağzında acı bir lezzet bırakıyor. 

‘Tavuklarda bizim neyimiz eksik diyor galiba’

Kırmızı et fiyatlarında da önleyici tedbirlere rağmen birtakım yükselişler yaşanmaya devam ediyor, öyle ki kıymanın kg fiyatı 400-500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Markette tavuk fiyatları ve kırmızı et fiyatlarını karşılaştıran bir vatandaş yüksek fiyatlara tepkisini ‘Kırmızı et pahalıydı zaten ona alışmıştık, ama şimdi tavuklarda bizim neyimiz eksik diyerek yüksek fiyatlara özeniyor galiba’ diyerek sitemini dile getirdi.

 Mangal keyfi yerini özleme bıraktı…

Özellikle mangalda vazgeçilmez olan ızgara tavuk kanat fiyatı 250-300 TL arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar mangal yapmak yerine geçmişe özlem duyuyor. 

Fırsatçılık bu !

Tavuk fiyatlarındaki değişime ilişkin tepki gösteren bir diğer vatandaş, yaşanan fiyat değişikliklerinin mantıklı bir açıklamasının olmadığını söylererek, kur artarken sürekli zam yapanların kur sabit kalırken neden zam yaptığını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.

Tavuk göğsü fiyatları 170-270 TL arasında... 
Mutfaklarda en çok kullanılan ve sevilerek tüketilen tavuk göğsü, artık vatandaşların sevdiği ama kolay tüketemediği bir ürün haline geldi. İşte Kayseri’de yaygın olarak bulunan marketlerdeki cep yakan tavuk fiyatları;

Kayseri'de Tavuk Hem Ağzı Hem Cebi Yakıyor !