Kayseri'de tek tek satılıyor – Kayserili iş insanları sadece izliyor…

TMSF tarafından satışa çıkarılan Erciyes Anadolu Holding'in şirketleri teker teker ihaleye çıkıyor. Kayserili iş insanlarının bu süreçte şirketlerin satış ihalelerine neden talip olmadıkları merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de tek tek satılıyor – Kayserili iş insanları sadece izliyor…

Türkiye devlerinden Kayseri’nin gözde şirketi Erciyes Anadolu Holding satılıyor. Holding’in şirketleri teker teker ihaleye çıkarken Kayserililer şirketlerin yabancılara gitmesine tepki gösteriyor. Kayserili iş insanları ise bu süreçte satış ihalelerini sadece izlemekle yetiniyor.

Kayseri'de tek tek satılıyor – Kayserili iş insanları sadece izliyor…

Şirket bünyesinde faaliyet gösteren  Erciyes Anadolu Holding’in önemli şirketlerinden Doqu Home, Egeli 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu Anadolu Güçbirliği Holding’e 455 milyon TL’ye satıldı.

Şirket, TMSF tarafından 8 Mart'ta ihale yoluyla satışa sunulmuştu. TMSF fon kurulu ve Rekabet Kurumu tarafından onaylanan satışta, Anadolu Güç Birliği Holding Anonim Şirketi bedeli peşin olarak ödedi.

Mobilya kenti Kayseri’de Doqu Home’a talip olacak bir konsorsiyum veya ortak teşebbüssün neden oluşmadığı merak ediliyor.

Ağlayanın malı gözüyle mi bakılıyor?

Dev tekstil şirketi Doqu Home 1957 yılında Boydak Holding olarak kurulan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF’ye devredilen holdingin bünyesinde 2019 yılında 30 milyon TL yatırımla kurulmuştu.