Kayseri'de tek tek sökülecek!

Kayserililer dikkat! Ev ve iş yerlerinde bulunan elektrik kayıt sistemleri tek tek sökülecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de tek tek sökülecek!

Kayseri dâhil 81 ilde ev ve iş yerlerinde bulunan elektrik kayıt sisteminin tamamen dönüştürecek milli akıllı sayaç sistemine geçiliyor. Eski sistemler ise tek tek sökülecek.

1 Ocak 2025 tarihine kadar geçişi zorunlu olacak olan bu işlemle kullanıcılar elektrik tüketimlerini cep telefonları aracılığıyla anbean takip edebilecekler.

Milyonlarca aboneyi ilgilendiren bu güncelleme kapsamında, mevcut elektrik sayaçları sökülerek yerlerine Milli Akıllı Ölçüm Sistemli (MASS) akıllı sayaçlar takılacak. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, evde elektrik kaydına yönelik birçok işlem cep telefonu üzerinden yapılabilecek.

MASS kapsamındaki elektrik araçlarının kurulumu ve bakımı, elektrik dağıtım lisansı sahibi kuruluşların sorumluluğunda olacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)’ın merkezi haberleşme yazılımı spesifikasyonlarını 1 Ocak 2025 tarihine kadar yayınlayacağı bildirildi. Dağıtım şirketleri, 1 Nisan 2025 tarihine kadar bu spesifikasyonlara uygun merkezi haberleşme yazılımını kuracak ve tüm cihazlardan veri entegrasyonunu tamamlayacak. Göstergeler, 1 Ağustos 2025 yılından itibaren bu yazılım kullanılarak uzaktan okunabilecek. 1 Haziran 2025'ten itibaren, dağıtım şirketleri tarafından sağlanan tüm akıllı sayaçlar, modemler, merkezi iletişim yazılımları ve veri yoğunlaştırıcıların birlikte çalışabilirlik ilkesine uyması gerekecek.

Bu büyük dönüşümle elektrik tüketimini anlık olarak takip edebilme ve yönetebilme imkânı, hem kullanıcılar hem de enerji sağlayıcıları için büyük kolaylıklar sağlayacak.