Kayseri'de tepkilere neden olan tatil iptal mi edilecek?

Kayseri'de bulunan kuaförlerin pazar günü tatil olması tepkilere neden olmuştu. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, kuaförlerin tatil gününün değiştirilmesini gündemine aldı. Peki, tatil iptal mi edilecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de tepkilere neden olan tatil iptal mi edilecek?

Kayseri’de bulunan kuaförlerin pazar günü tatil olması tepkilere neden olmuştu. Kuaförleri ikiye bölen tatil konusu AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu tarafından gündeme taşındı.

Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, kuaför ve berberlere yazılı bir bildirim yollayarak kararı açıklamıştı. Alınan yeni kararda, 'Berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları Ticaret Bakanlığı’ndan gelen resmi yazıya istinaden 1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri kapatma kararı almıştır' denildi. Kayseri’de pazar günleri düğünlerin yoğun olması sebebiyle yapılan açıklamada, 'Pazar günü damat tıraşı ve gelin başı olanların odamızdan izin almaları gerekmektedir' ifadelerine yer verilmişti.

İlgili haberin detaylarını okumak için TIKLAYINIZ...

Bu kararın ardından kuaförler ikiye bölündü. Bir taraf pazar günü tatil olmasından çok memnun kalırken, diğer taraf bunun büyük sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Vekil Çopuroğlu Açıkladı!

Kararın ardından hem müşteriler hem de işletme sahipleri bu karara büyük tepki gösterdi. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, sosyal medya platformu X’te yayınladığı paylaşımla kuaförlerin tatil günlerini gündemine aldığını belirtti. Çopuroğlu açıklamasında, 'Gelen talepler üzerine bayan kuaförlerinin pazar günü çalışıp tatil günlerinin salı gününe alınması gündemimizde' ifadelerinde bulundu.