Kayseri'de Tonlarca Altın Rezervi Çıkarılamıyor… İşte Nedeni!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Kaşköy Mahallesi'nde tespit edilen tonlarca altın rezervi aradan geçen 2 yıla rağmen ekonomiye kazandırılamadı. 1.2 milyar dolar (42 Milyar TL) değerindeki altının neden çıkarılamadığı merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Tonlarca Altın Rezervi Çıkarılamıyor… İşte Nedeni!

2023 yılının mayıs ayında Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy mahallesinde 1.2 milyar dolar (42 milyar Türk lirası) değerinde altın rezervi bulunduğu kamuoyuna duyurulmuştu. Ulusal ve yerel medya organlarında geniş yankı uyandıran açıklamanın üzerinden yıllar geçti ancak bu rezervle ilgili gelişmelerin hangi aşamada olduğu bilgisi kamuoyuyla paylaşılmadı. Kayserililer, ekonomiye büyük katkı sağlayacak olan bu rezervlerin ne durumda olduğunu merak ediyor.


Dönemin Kaşköy Mahallesi Muhtarı Hacı Soykarcı, o günlerde yaptığı açıklamada, büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, son sondaj sayesinde bulunan madenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söylemişti.
16 ton olduğu tahmin edilen rezervin güncel piyasa değerinin 1.2 milyar dolar yani 42 Milyar Türk lirası civarında olduğu belirtildi. 

Kayseri'de Tonlarca Altın Rezervi Çıkarılamıyor… İşte Nedeni!Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) bağlı bir maden şirketi tarafından bugüne kadar büyük bir titizlik içerisinde sürdürülen çalışmaların aradan geçen süre içerisinde hangi aşamada olduğu merak edilirken, henüz rezervlere tam olarak ulaşılamadığı ve altının çıkarılmaya başlanmadığı öğrenildi.

Kaşköy Mahalle Muhtarı Habip Gılıç, Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada, çalışmaların 24 saat aralıksız olarak sürdüğünü ancak halen altın rezervine ulaşıldığına dair bir bilginin olmadığını kaydetti. MTA’nın 6 sondaj makinesiyle çalışmalarını 24 saat esasına göre gerçekleştirdiğini ifade eden Gılıç, rezervin bulunduğu alanın toprak yapısı nedeniyle çalışmaların bu şekilde ilerlediğini, 2024 yılı sonuna kadar altının çıkarılmaya başlanmasını umut ettiklerini ifade etti.