Kayseri'de tüm toplu ulaşım kartları iptal edilecek!

Kayseri'de tüm toplu ulaşım kartlarının iptal edileceği tarih verildi. Kent içi toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak sistem için resmi duyuru yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de tüm toplu ulaşım kartları iptal edilecek!

Kayseri dâhil 81 ilde kent içi toplu ulaşım araçlarında yeni sisteme geçiliyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten toplu ulaşım kartlarında yapılacak değişimle ilgili bilgiler verdi. İşte detaylar…

Kayseri toplu taşımada yepyeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor. Tüm Türkiye’de toplu taşımada tek kart dönemine geçilmesi konusu uzun süredir konuşuluyordu. Tüm şehirlerde ayrı kart kullanımının seyahat eden kişileri zor duruma düşürmesi üzerine, yetkililerden tek kart dönemine geçilmesini talep eden vatandaşların sesi en sonunda yetkililer tarafından duyuldu.  

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarının yeni bir döneme gireceğini belirterek PTT Pul Müzesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

81 ili kapsıyor!

81 ilde ulaşım için yeni bir düzenleme olan Türkiye Kart Projesi, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarındaki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek kullanıma sunuldu. Pilot düzenleme yapılan sistemin kısa süre içerisinde büyümesi ve olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor.
Projenin sadece bir toplu taşıma kartı olmadığını belirten Gülten, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceklerini ve entegrasyon sürecinde önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.

Hakan Gülten, kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Kart özelliğinin kredi kartlarına da verilebileceğini söyleyen Gülten, tüm dünyada eşi benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Öte yandan Türkiye Kart’ın karekod ve cep telefonuyla ödeme sistemlerini de desteklediğini vurguladı.

Yılsonunda tamamlanacak!

81 ilde hayata geçecek getirilecek yeni düzenlemenin, 2024 yılının sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50’sine erişmesi bekleniyor. Gülten, gelecek yıl 81 ilin tamamında bu yeni sistemin hayata geçirileceğini belirtti.

Ayrıca aktif olarak kullanılan kartların yerine kullanılacak Türkiye Kart’ın zaman içerisinde yaygınlaşması bekleniyor. İlerleyen dönemde yeni karta entegre edilecek sistem, yaygınlaştıktan sonra mevcut kartların sonunu getirebilir.