Kayseri'de Ücretsiz Öğle Yemeği Uygulaması Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, taşımayla eğitime erişim yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri duyurdu. Resmî Gazete' de yayımlanan yeni düzenlemeler, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ücretsiz öğle yemeği sağlanmasını da içeriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Ücretsiz Öğle Yemeği Uygulaması Başlıyor

Taşımalı eğitim yönetmeliği, nüfusu az ve dağınık yerleşim yerlerindeki ilköğretim öğrencilerinin daha büyük yerleşim birimlerindeki okullara taşınmasını düzenliyor. Kayseri'de de bu kapsamda öğrenciler ilçe merkezlerine taşınacak.

Kayseri'nin Kocasinan ve Develi ilçelerinde, sırasıyla 314 ve 237 öğrencinin taşınması için ihale düzenleneceği açıklandı. Taşımalı eğitim kapsamında öğrencilere ücretsiz öğle yemeği sağlanacak.

Kayseri'de Ücretsiz Öğle Yemeği Uygulaması Başlıyor

Yeni yönetmelik ayrıca, yatılı bölge okulları ve pansiyonlu okullara yerleştirme kriterlerini de belirliyor. Uzak ve ulaşımı zor yerleşim birimlerindeki öğrenciler bu okullara yerleştirilecek. 

Eğitime erişim için farklı seçenekler de sunulacak. Taşıma hizmetinin ekonomik olmaması veya ihale sorunları gibi durumlarda alternatif erişim yöntemleri uygulanacak.

Olağanüstü hallerde, doğal afetler sonucu barınma yerleri zarar gören öğrenciler taşıma kapsamına alınabilecek. Ayrıca, güçlendirme çalışmaları nedeniyle kullanılamayan okulların öğrencileri de bu hizmetten yararlanacak.

Kayseri'de Ücretsiz Öğle Yemeği Uygulaması Başlıyor

Öğrencilere sunulacak yemek hizmeti, öğretmenevleri ve döner sermayeli okullar tarafından temin edilecek. Yemeklerin besin değeri ve sağlık koşullarına uygunluğu sağlanacak. Kapsam dışındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı verileri doğrultusunda bu hizmetten faydalanabilecek.

Yeni eğitim-öğretim yılında Kayseri'de taşımalı eğitim kapsamında öğrenciler, hem ulaşım hem de beslenme hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak.