Kayseri'de Ulaşım-Otobüs Kartı Nasıl Çıkartılır?

Kayseri'ye yeni gelen öğrenciler otobüs ve tramvaylarda indirimli tarifeden yararlanabilmek için öğrenci kartı nasıl çıkartılır araştırmayı başladı. Peki Kayseri'de otobüs kartı veya diğer adıyla ulaşım kartı nasıl çıkartılır? Maliyeti ne kadar? Hangi belgeler gerekli? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de….

Kayseri'de Ulaşım-Otobüs Kartı Nasıl Çıkartılır?

Kayseri’de çok sayıda öğrencinin yeni dönemde de toplu taşıma araçlarını kullanarak okullarına gitmesi bekleniyor. Kayseri’ye yeni gelen üniversite öğrencileri başta olmak üzere öğrenciler Kayseri’de toplu taşıma kartlarının nereden ve nasıl çıkarılacağını merak ediyor. 

Kayseri’de Ulaşım Kartı Nasıl Çıkartılır?
Kayseri’de indirimli öğrenci ulaşım kartı çıkartabilmek için öncelikle, aktif olarak öğrencilik kaydının bulunması gerekiyor. Öğrencilik bilgileri doğrulanan adaylar Kart38 işlem merkezine giderek aynı gün içerisinde kartını çıkartabiliyor ve kartını kullanmaya başlayabiliyor.

Kayseri’de Ulaşım Kartları Nereden Çıkartılır?

Kayseri’de ulaşım kartı, Büyükşehir Belediyesi binasının arka kısmında yer alan Kart38 İşlem Merkezi’nden sürekli olarak üniversitelerin içerisinde, Kayseri Otogarında, Talas bölgesinde ise geçici olarak ilerleyen günlerde hizmet vermeye başlayacak olan mobil noktalardan öğrenci indirimli ulaşım kartlarını çıkartabiliyor. 

Kayseri’de Ulaşım Kartı İçin Ne Gerekli?

Kayseri genelinde otobüs ve tramvay hatlarında kullanılan indirimli öğrenci ulaşım kartlarını çıkartabilmek için yanınızda bulunması gerekenler ise şu şekilde;
1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş biyografik fotoğraf ve kimlik kartı gereklidir.  Başvuru ve Vize İşlemi MEB ve YÖK sisteminde aktif öğrenciliğin doğrulanması durumunda kimlik ve güncel fotoğraf ile Kart38 işlem merkezlerine başvuru yapılmasının ardından aynı gün tamamlanmaktadır.  (26 yaşından gün almış öğrencilerden ayrıca Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama Belgesi istenmektedir.)

Kayseri Ulaşım Kartı Ücreti Ne Kadar?

Öğrenci indirimli ulaşım kartı alımlarında ilk kez kart alınması durumunda 40 TL kart ücreti 30 TL vize ücreti olmak üzere toplamda 70 TL ücret alınmaktadır. 
Kartın vizesinin yenilmesi durumda ise yalnızca 30 TL ücret alınmaktadır.

Kayseri Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?

Kayseri genelinde aynı toplu ulaşım kartı ile 80 dakika içerisinde 2 farklı vasıtaya ücretsiz aktarma yapma imkânı mevcut olup biniş ücreti ise indirimli kartlar için 9 TL, Tam kartlar için 16,50 TL’dir.

Kayseri’de Abonman Öğrenci Ulaşım Kartı Nasıl Alınır? 

Abonman öğrenci kartı almak için indirimli öğrenci kartı alım şartları aynen geçerlidir. Öğrenci abonman kartı aylık olarak 150 biniş hakkı tanımlamaktadır. Biniş hakları ay sonunda silinmekte 250 TL karşılığında yeniden yüklenmektedir.