Kayseri'de üniversite okumayan kadın kalmayacak!

YKS sınavının açıklanmasının ardından tercih dönemi başladı. ÖSYM'nin kadınlara verdiği hak sayesinde 34 yaş üstü kadınlara ayrılan kontenjan ile Kayseri'de üniversite okumayan kalmayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de üniversite okumayan kadın kalmayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YKS sınavının açıklanmasından sonra tercih dönemi başladı. Hayal edilen üniversite de hayal edilen bölümü okumak için sayılı günler kaldı. Liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin dışında, daha öncesinde kazanıp okuyamayan, hayal edip kazanamayan birçok kadın için ek kontenjan açıldı. Bu kontenjanlar, 34 yaş üstü kadınların üniversite eğitimi alabilmeleri için özel olarak ayrıldı. Bu sayede, daha önce çeşitli sebeplerle üniversiteye gidemeyen kadınlar, şimdi hayallerini gerçekleştirme fırsatına sahip olacaklar.
Kayseri'de üniversite okumayan kadın kalmayacak!
Bu uygulama, kadınların eğitim hayatına dönmelerini ve kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyecek. Ayrıca, toplumda kadınların eğitim seviyesinin yükselmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına da katkıda bulunacaktır, 34 yaş üstü kadınlar arasında üniversite eğitimi almanın önü açılacak ve Kayseri dahil 81 ilde üniversite okumayan kadın kalmayacak. Tercih dönemi boyunca, kadınlar kendilerine en uygun üniversite ve bölümü seçmek için başvurularını yapabilirler. 
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinin önlisans ve lisans programlarında kontenjan ayrıldığını vurgulayarak,'1 Ocak 2023 itibarıyla 34 yaşını tamamlamış kadınlar için devlet üniversitelerinin merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan önlisans ve lisans programlarında “34 Yaş Üstü Kadınlar Kontenjanı” ayrıldı .Bu haktan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayan kadınların yararlanabilecek.Daha önce bir önlisans programından mezun olanların ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebilecekler' dedi.